Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkçe olimpiyatlarında geri sayım başladı

Her yıl ülkemize bayram coşkusu yaşatan Türkçe Olimpiyatları için geri sayım başlıyor.

Bu yıl 10.su düzenlenecek olan olimpiyatlar için 135 ülkeden gelen Türkçe sevdalısı bin 500 öğrenci yine unutulmaz anlar yaşatacak. “İnsanlık el ele, bayram o bayram ola” sloganıyla yola çıkan dünya çocukları, 41 ilde etkinlikler düzenleyecek. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 33 il ve 2 ilçedeki gösterilerde ise coşku stadyumlara taşacak. Olimpiyatların kapanışı ise İstanbul Türk Telekom Arena’da gerçekleştirilecek.

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Genel Sekreteri Tuncay Öztürk, halkın yoğun ilgisi nedeniyle bu yıl kapalı alanlar yerine stadyumları tercih ettiklerini söyledi. Olimpiyatlara katılan öğrencilerin Anadolu ile buluşması için organizasyonları illere hatta bazı ilçelere kadar yaydıklarını hatırlatan Öztürk, “Misafirperver Anadolu insanı dünyanın dört bir tarafından gelen ve aynı dili konuştuğu çocukları her zaman bağrına bastı. Bu yıl olimpiyatların 10. yılı, Türk okullarının açılışının ise 20. yılı. Bu yıl halkımıza çok daha renkli, anlamlı ve en önemlisi emeklerinin, çilelerinin ve ümitlerinin semerelerini görebileceği etkinlikler planlandı.” dedi.

Ankara 19 Mayıs Stadyumu, ilk kez olimpiyat öğrencilerini misafir edecek stadyumlar arasında olacak. Ankara’da 2 Haziran’da 19 Mayıs Stadyumu’nda yapılacak halka açık gösterilere 50 bin civarında kişi bekleniyor. Stadyum dışında etkinlik düzenleyecek iller arasında yer alan Muğla’da gösteriler ‘Bodrum Antik Tiyatro’da, Tekirdağ’da ‘Sahil Festival Alanı’nda’, Edirne’de ise ‘Tarihi Kırkpınar Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Öğrenciler okuma, yazma, genel kültür, şiir ve şarkı gibi 20 civarında alanda yarışacak.

41 ilde Anadolu insanı ile buluşacaklar

Türkçe Olimpiyatları, 30 Mayıs’ta İstanbul Four Seasons Hotels’te muheteşem bir açılış töreniyle başlayacak. 1 Haziran’da Taksim Meydanı’nda Kültür Şöleni açılış programı yapılacak. 1-2-3 Haziran’da İstanbul Fuar Merkezi’nde 135 ülkeden gelen öğrenciler ülkelerinin tarihî, turistik ve sanatsal zenginliklerini tanıtacakları Kültür Şöleni’ne katılacak. 5 Haziran’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının değerlendirdiği Şarkı Finali’nin ardından 6 Haziran’da Ankara Spor Salonu’nda ise Şiirin Yıldızları Finali yapılacak. 9 Haziran’da Ankara Spor Salonu’nda ödül töreni, 14 Haziran’da ise Ali Sami Yen Spor Kompleksi TT Arena Stadyumu’nda muhteşem kapanış töreni gerçekleştirilecek. Birincisi geçen yıl yapılan Naat Programı’nın ikincisi ise bu yıl 16 Haziran’da Ülker Sports Arena’da.

İbrahim Asalıoğlu, Ayşe Tosun Ankara, İstanbul

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]