Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırım Tatarlarını anlatan ‘sürgün’ sergisi, Londra’da açıldı

Londra Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, ‘Sürgün’ adlı resim sergisi düzenledi. Kırım Yarımadası’ndan Stalin tarafından sürülmelerinin 68. yılı münasebetiyle organize edilen ve 35 eserin yer aldığı sergi, Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok tarafından açıldı.

Başkonsolos Demirok açılışta yaptığı konuşmada, tarihe ışık tutan, tarihle alakalı bilinmeyenleri her yaştan insanımıza öğretilmesi konusunda bu tür etkinliklerin önemine değinerek serginin paha biçilmez bir değere sahip olduğunu vurguladı.

Stalin döneminde Rusların Tatar erkeklerinin Sovyetler Birliği adına cephede savaşırlarken geride kalan kadın, yaşlı ve çocukları daha önce hiç bilgilendirmeden bir gece yarısı hayvan vagonlarına doldurarak bilmedikleri yerlere sürgün ettiklerini anlatan Demirok, bu korkunç sürgün esnasında aralarında zayıfların ve yaşlıların yanı sıra birçok çocuğun da bulunduğu 250 bin kişinin yaşamını yitirdiğini; ölülerin gömülmelerine dahi izin verilmeyerek hareket halindeki vagonlardan birer çuval gibi atılarak acımasız bir muameleye uğradıklarını ifade etti.

Sanatçı Filiz Kahraman ve tarihçi Melek Maksudoğlu tarafından tertip edilen sergi, 11 Haziran’a kadar gezilebilecek.

KADİR UYSALOĞLU | LONDRA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]