Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Euro 2012’nin maç sonuçlarını domuz tahmin edecek

Ukrayna ve Polonya’nın müşterek düzenleyeceği Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2012’de final maçının oynanacağı başkent Kiev’de Vişün adlı erkek domuz maç sonuçlarını tahmin edecek.

7 Haziran’da Hreşatik’te açılacak resmi fan bölgesi içerisinde özel yer ayrılan Vişün domuz her gün saat 16:00’da oynanacak maçın sonuçlarını tahmin edecek.

FUTBOL HAYRANI DOMUZ
Kiev ve Harkiv şehirlerinin resmi fan bölgesinin PR Müdürü Svetlana Bovkun’un yaptığı açıklamada maçların sonucunu tahmin edecek domuzun sıradan bir hayvan olmakla beraber aşırı bir şekilde futbolu sevdiğini ve düzenli bir şekilde maç izlediğini açıkladı.

Kiev Belediyesi tarafından da medyum domuzun görevi onaylandı. Domuz şu şekilde tahminlerde bulunacak: maç öncesi hayvanın önünde yem dolusu iki tabak konacak. Her tabak bir takımı temsil edecek ve hayvan hangisine yönelirse o takım kazanacak. Tabi ki organizatörler de tahminlerin doğru olup olmayacağı konusunda bir bilgiye sahip değil.

Svetlana Bovkun: “Bu kararı önceki futbol şampiyonasında bir tahminci olan Ahtapot Paul’den esinlenerek aldık. Ukrayna’da ahtapot olmadığından dolayı maçların sonucunu tahmin etme görevini Domuz Vişün’e verdik.” dedi.  

Kiev’in Hreşatik’te bulunacak olan fan bölgesinde 150 metre karelik ekranda futbol maçların canlı yayınlanacak ve ayrıca fan bölgesinin çevresinin de 6 ilave ekran daha bulunacak.

Daha önce ise Euro 2012’nin Ukrayna sorumlusu Markiyan Lubkivskiy Ukrayna’da oynanacak maçların sonucunu domuz yavrusu tarafından tahmin edileceğini açıklamıştı. Portekiz’de ise ünlü ahtapot Paul’ün kuzeni Paulo maçların sonucunu söyleyecek.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]