Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkiye’de eğitimde dev bir karar daha

Öğretmenlikte ‘tayin’ yerine Kariyer Planlama Sistemi başlıyor. Aynı seviyeden mesleğe başlayacak öğretmenler yükselmek için sınava girecek. Eğitimci istediği okulu tercih edebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin rotasyonu (tayin) için köklü bir değişikliğe gidiyor. Ulusal Öğretmen Stratejisi üzerinde çalışan Bakanlık, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde yapacağı değişiklikle, bölgeler arası zorunlu çalışma yükümlülüğü kaldırılacak.

Öğretmenlerde rotasyon kalkıyor yerine Kariyer Planlama Sistemi getiriliyor. Yeni sisteme göre öğretmenler aynı basamaktan mesleğe başlayacak ve yükselmek için sınava girecek. Performansları ile birlikte akademik başarılarının yanı sıra sınavdan aldıkları puana göre yükselecekler ve buna göre maaşları, statüleri, kariyerleri ve hakları artmış olacak.

Sisteme göre öğretmenler kariyerinde yükseldikçe öncelik hakkı doğacak ve başarılı öğretmenler bir nevi ödüllendirilmiş olacak. Öğretmen kariyerinde en üst seviyelere geldiğinde istediği şehri ve okulu tercih edebilecek.

BAŞÖĞRETMEN HİZMET İÇİ EĞİTİM VERECEK
MEB bu yeni sistemle birlikte hem öğretmeni geliştirmeyi hem de buna paralel olarak eğitimdeki kaliteyi artırmayı hedefliyor.

Öte yandan öğretmenler kariyerinde ilerledikçe eğitimin merkezinde yer alacak. Sisteme göre öğretmen başöğretmen olduğu takdirde maaşı artacak, haftalık çalışma süresinin yarısında öğrencilere eğitim verirken diğer yarısında yeni öğretmen olanlara hizmet içi eğitimle tecrübelerini aktaracak.

Kaynak: egitim.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]