Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

İnternet ortamında kadın sayısı artıyor

Tüm dünyayla birlikte Türkiye’de de 17 Mayıs’ta kutlanan Dünya Telekomünikasyon Günü TÜTED etkinliklerinde T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım internet kullanımı oranının kadınlar arasında yüzde 35,3, erkeklerde yüzde 54,9 olduğuna dikkat çekti ve 2005’ten bu yana aradaki makasın kapandığını söyledi.

Avea, Turkcell, Türk Telekom, Türksat ve Vodafone’un ana sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte açılış konuşması yapan T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım “TUİK verilerine göre ülkemizde 16-74 yas arasında kadınlar arasında internet kullanımı oranı yüzde 35,3, erkeklerde yüzde 54,9’tir” diyerek bu rakamın 2005 yılında erkeklerde yüzde 9.6, kadınlarda 4.33 olduğuna dikkat çekti. 2005’ten bu yana aradaki makasın kapandığını, kadınlar lehine bir gelişme gözlendiğini söyledi.

Türkiye’deki bölgeler arasındaki gelişme konusunda da aradaki farkı kapatma amacıyla gerekli çalışmayı yaptıklarını ifade eden Yıldırım, toplumda bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla yapılan sosyal sorumluluk projelerine ağırlık verdiklerini kaydetti. Sektörün telekomünikasyonla ilgili sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekten duyduğu memnuniyet duyduğunu dile getiren Bakan Yıldırım, günün teması olan kadının iş hayatındaki yeri, sosyal hayatındaki yerine verilen önemi vurguladı ve İzmir’in de bu yöndeki sosyal sorumluluk projelerine öncülük ettiğini söyledi.

2023 HEDEFİNE DOĞRU BİLİŞİMDE KADIN İSTİHDAMI ARTIŞI YÜZDE 40
Bakanlığın 2023 vizyonunu hatırlatan BTK Kurul Başkanı Acarer, bakanın hedeflerinden birçoğunun beklentilerden daha yüksek sonuçlar verdiğini belirtti. Son 10 yılda gelinen noktanın hiç de mütevazı olmadığına dikkat çeken Acarer, ülkenin bugün ulaştığı altyapının giderek ivme kazandığını ve bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. ICT sektöründe kadın istihdamına verilen öneme de değinen Acarer, kadının Türkiye’nin 2023 hedeflerine çok büyük katkılar sağlayacağına inandıklarını söyledi.

Acarer, “Bilişim sektöründeki istihdamda yüzde 29 artış yaşanırken bilişimdeki kadın istihdamındaki artış ise yüzde 40 olmuştur” diyerek internet, altyapı, çağrı merkezlerinin yaygınlığının istihdama katkısı ve güvenli internet konularına değindi.

ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]