Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

AKPM eski Ukrayna Başbakanı Timoşenko için devrede

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Ukrayna’da temaslarda bulunan; Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Ukrayna Raportörü Marietta de Purbe-Lundin ve Yardımcısı Mailis Reps’i kabul etti.

Görüşmede AKPM ile işbirliğinde olumlu gelişmeler olduğunu belirten Viktor Yanukoviç; “AKPM ile her görüşmemizde fikir alış verişinde bulunuyoruz.  Birlikte mevcut sorunları kararlılıkla çözeceğimize inanıyorum. AKPM temsilcileri ülkemizdeki bütün kurumlarla rahat bir şekilde çalışma imkânına sahip bu sayede Ukrayna’daki durumu ilk elden ve objektif bir şekilde değerlendirebiliyorlar” dedi.

Yanukoviç ile görüşmeleri akabinde basın açıklaması yapan AKPM Raportörü Marietta de Purbe-Lundin, cezaevinde bulunan eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko’nun serbest kalması için siyasi bir çözüm bulunmasını umduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yanukoviç ile Timoşenko’nun durumunu da görüştüklerini de belirten AKPM raportörleri hukuki sürecin tamamlanmasını beklediklerini bildirdi.

Yanukoviç’in Timoşenko’nun serbest bırakılması konusunda olumlu bir tutum sergilediğini ifade den Marietta de Purbe-Lundin 16 Mayıs’ta Timoşenko’nun tedavi gördüğü poliklinikte görüştüklerini ifade etti.

Ülkede Timoşenko’nun serbest kalmasını sağlayacak yasal değişiklik yapılması gündemde. Bununla birlikte hakkındaki tutuklama kararını Kiev Temyiz Mahkemesi’nin de onaması sonucunda Timoşenko, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurmuştu.

Rusya ile yapılan doğalgaz anlaşmasında yetki ihlalinde bulunduğu gerekçesiyle 7 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Timoşenko, 5 Ağustos ile 30 Aralık 2011 arasında Kiev’de tutuklu kalmıştı. Kiev Temyiz Mahkemesi’nin cezasını onaması üzerine Harkiv’deki, Kaçanovskiy Hapishanesi’ne nakledilmişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]