Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Putin ilk yurt dışı ziyaretini 31 Mayıs’ta Belarus’a yapacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ilk yurt dışı ziyaretini stratejik ortağı Belarus’a gerçekleştirecek. ABD’de 18-19 Mayıs günlerinde yapılacak G8 zirvesine Başbakan Dmitri Medvedev’i gönderecek Putin, 31 Mayıs’ta Minsk’e gidiyor. Kremlin’den yapılan açıklamada ziyaret kararının Belarus Cumhurbaşkanı Aleksander Lukaşenko’nun daveti üzerine alındığı belirtildi.

Dün Kremlin Sarayı’nda gerçekleşen Bağımsız Devletler Topluluğu ve Kollektif Güvenlik Anlaşması Örgütü gayrı resmi zirvelerinde Belarus’lu meslektaşı ile görüşen Putin ziyaret takvimi ile ilgili mutabakat sağladı.

7 Mayıs’ta yemin ederek göreve başlayan Putin’in ilk yurt dışı ziyaretinin ABD olacağı belirtiliyordu. Kazakistan’dan da talep geldiğine dikkat çeken kaynaklar, Putin’in daha sonra da Astana’yı ziyaret etmesi bekleniyor.

İKİNCİ ZİYARET ÇİN OLABİLİR

Putin’in ajandasında Haziran ayında bir Çin gezisi var. Şanghay İşbirliği Örgütü’nün (ŞİÖ) Pekin’de 6-7 Haziran’da yapılacak Devlet Başkanları Konseyi’ne katılacak Putin, Türkiye ile ilgili tarihi bir karara imza atacak. ŞİÖ zirvesinde Türkiye’ye “diyalog ortaklığı” statüsü verilmesi bekleniyor.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]