Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

[FOTO GALERİ] Putin’den BDT liderlerine: Bir diğerimiz olmadan gelişemeyiz

Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından kurulan Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri 20. yılını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le birlikte kutluyor. Kremlin Sarayı’nda BDT üyesi 11 ülke lideri tam katılımla gayri resmi zirve gerçekleştirdi. Putin zirvede yaptığı konuşmada her alanda BDT ülkelerinin Rusya’nın stratejik ortağı olduğunu söyledi.

“Bir diğerimiz olmadan verimli bir gelişme sağlamamız mümkün değil” tespitinde bulunan Putin’e göre, BDT ülkeleri arasında entegrasyon hayati öneme sahip.

Kültürel alanda ilişkilerin geliştirilmesi, sosyo-ekonomik gelişim ve uluslar arası alanda ortak yaklaşımların önemine değinen Rusya lideri, devlet başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından yapılan ilk zirvenin BDT ve KGAÖ olduğuna dikkat çekti.

İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanya’sına karşı kazanılan zaferi hatırlatan Putin, bölge halklarının ortak tarihi ve kültürel temelleri olduğunu belirtti.

Rusya lideri son dönemde BDT, KGAÖ, Gümrük Birliği, Rusya ve Belarus arasında oluşturulan Birlik Devleti çalışmalarının bölgede işbirliğini güçlendirdiğini, daha modern ve dengeli bir dünya oluşumuna katkı sağladığını vurguladı.

Kremlin’de resmi bir gündem belirlemeden yapılan BDT zirvesine Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmomali Rahmon, Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksander Lukaşenko, Moldova Cumhurbaşkanı Nikolay Timofti ve Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov katıldı.

BDT ülke liderleri ile ikili görüşmeler de yapan Putin, ikili ilişkilerin derinleştirilmesine yönelik çalışmalara katkı sağlamalarını istedi. İkili görüşmelerde Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Rusya-Belarus-Kazakistan arasında oluşturulan Gümrük Birliği ile işbirliğini geliştirmek istediklerini kaydetti.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]