Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

3D yol işaretleri geliyor

Ukrayna’nın en kalkınmış şehirlerinden Dnipropetrovsk’ta yol işaretlerinde tamamen yeni bir deneme uygulamasına geçiliyor. Şehirden havalimanına giden yolda, sürücülerin karşıdan hacimli engelmiş gibi göreceği üç boyutlu çizgilerle yaya geçitleri yapılacak. Trafik Müdürlüğünün düşüncesine göre 3D özellikli bu yaya geçitleri, hız tutkunu sürücülerin gazdan ayaklarını çekmelerini sağlayacak.

Yeni teknoloji yol işaretleri alüminyumdan yapılıyor ve üzeri reflektör özelliği olan boya ile kaplanıyor. Ukrayna bu teknolojiyi ABD’den alıyor. Chicago’lu üretici malının en az 12 ay yolda kalacağı garantisini veriyor. 3D yol çizgilerinin metrekaresi 2000 Hrıvniya’ya mal olacak. Diğer sıradan yol çizgilerinin fiyatı ise metrekare başına 100 Hrivnya.

ULYANA DERMENCİ | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]