Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yanukoviç: “Ukrayna halkı Avrupa’yı Nazizm’den kurtardı”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç meydanda yaptığı konuşmada; “Ukrayna halkı Avrupa’nın, Nazizm kurtulması için büyük bir bedel ödedi. Milyonlarca yurttaşımız savaşta canını feda etti, askerlerimiz işkence gördü, halkımız toplama ve çalışma kamplarında öldü. Onlara sonsuz hatırasını yaşatacağız” dedi.

Meydandaki kalabalığı saygı duruşuna davet eden Yanukoviç, konuşmasını saygı duruşu akabinde de sürdürdü.

Savaştan zaferle çıkılmasının ardından Ukrayna topraklarını uzun ve kalıcı bir barış geldiğini ifade eden Yanukoviç bu sürecin hayat ve yeniden doğuş için bir şans olduğuna inandığını söyledi.

Yanukoviç; “Bizim annelerimiz daha iyi bir geleceğe inanan nesilleri yetiştirecek. Bu savaşın sebeplerini, sonuçlarını bilmeli ve hatırlamalıyız” diye konuştu.

Yanukoviç’in konuşması sonrasında gazilerin arasında oturdu ve Harp Akademisi Orkestrası’nın eşliğinde Ukrayna’nın ünlü sanatçılarının konserlerini ve Akademi öğrencilerinin dans gösterilerini izledi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]