Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Babacan ve Azarov Ukrana gümrüklerindeki sorunları konuştu

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna’yı ziyaret eden Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ukrayna Başbakanı Azarov ile görüşmesinde ilginç bir çıkışla karşılaştı. Azarov, misafiri Babacan’dan, Türk gümrüklerindeki Ukrayna şirketlerini mağdur eden aksaklıkların giderilmesini istedi.

Azarov, “Şirketlerimiz Türk gümrüğündeki anlamsız bürokratik sertlikten şikayetçiler” dedi.

Ukrayna başbakanı, Ukrayna ve Türkiye arasında imzalanacak Serbest Ticaret Anlaşmasının hazırlıkları sırasında gümrüklerle ilgili sorunların giderilmesini teklif etti. Başbakan Azarov konuyla ilgili olarak, “Serbest Ticaret Anlaşması kapsamında böyle durumların önüne geçmek için net şemalar oluşturmalıyız” dedi.

Mıkola Azarov, Ukrayna Gümrük İdaresi Müdürü İhor Kaletnikov’un Haziran ayında Türkiye’ye gideceğini ve bu ziyaret sırasında yukarıda adı geçen sorunların ortadan kaldırılması üzerinde anlaşılabileceğini de sözlerine ekledi.

Başbakan Azarov Türk misafirine iki ülke arasındaki ticaret hacminin 20 milyar dolara çıkması temennisini de dile getirdi. “En iyi zamanlarımızda bu hakim 8 milyar dolara ulaşmıştı. Şimdi biraz azaldı. Ancak bizim başkanımız ve sizing başbakanınız bize ticaret hacminin 20 milyar dolara çıkarılması ödevini verdi. Bana göre bu tamamen reel bir rakam” dedi.

ULYANA DERMENCİ | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]