Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Babacan, Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye ile Ukrayna arasında karşılıklı olarak vizelerin kaldırılmasının iki ülke vatandaşlarının seyahatlerini kolaylaştıracağını belirterek, ”Sırada serbest ticaret anlaşması var. Ticaretin de serbestleşmesini ve kolaylaşmasını istiyoruz” dedi.

Çeşitli temaslar için Ukrayna’da bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’ne geçerek Başbakan Anatoliy Mohilov ile biraraya geldi. Görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.

Bahçesaray’da hıdrellez şenliklerinin açılışına da katılan Babacan, burada Kırım Tatarlarına seslendi. Kırım Tatarlarının birlik ve beraberlik içinde olmasından Türkiye’nin büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Babacan, Kırım Tatarlarının çok büyük zorluklar çektiğini, topraklarından uzak yerlere sürüldüğünü, şimdi her şeyin yerli yerine oturduğunu ve tekrar anavatanlarına döndüklerini söyledi.

Ukrayna devletinin Kırım Tatarlarına desteğinin Türkiye için de önemli olduğunu belirten Babacan, bu desteğin devam etmesini dün gerçekleştirdiği temaslarda dile getirdiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı, Türkiye ve Ukrayna’nın karşılıklı olarak vizenin kaldırılmasına yönelik anlaşma imzaladığını da hatırlatarak, ”Temmuz sonundan itibaren vize yok. Böylece seyahatler kolaylaşacak. Sırada serbest ticaret anlaşması var, ticaretin de serbestleşmesini ve kolaylaşmasını istiyoruz” diye konuştu.

Bu arada Babacan, Sivastopol’da bulunan Türk şehitliğini de ziyaret etti.

KAYNAK: http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1283481&keyfield=556B7261796E61

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]