Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Azarov, adres olarak Karadeniz kıyısını gösterdi

Ukrayna Başbakanı Azarov yapılacak petrol rafinerisi için Karadeniz kıyısını adres gösterdi. Azerbaycan’dan alınacak petrol burada işlenecek.

Azarov, resmi internet sitesinde geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Azerbaycan ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, “Benim ziyaretim Ukrayna ve Azerbaycan arasındaki işbirliğinin canlandırılmasına yönelik oldu” dedi.

Başbakan, 2011 Ocak ayında Ukrayna ve Azerbaycan hükümetlerinin, Ukrayna topraklarına petrol ve sıvılaştırılmış doğal gaz transferi hususunda bir anlaşma imzaladıklarını hatırlattı.

Şimdi de gelecek sıvılaştırılmış doğal gazın getirileceği istasyonun Odesa liman kompleksi yakınında inşası için hızlı bir çalışma başlatıldığını bildirdi.

Başbakanın sözlerine göre, tesisler 2014 yılında bitirildikten sonra Ukrayna buradan yılda 2 milyar metreküp sıvılaştırılmış doğal gaz alabilecek. Daha sonra gelen bir yıl içinde bu miktar yılda 5 milyar metreküpe, takip eden üç yılın ardından yılda 10 milyar metreküpe çıkacak.

Azarov bundan başka Ukrayna şirketlerinin, Azeri inşaat ve tarım sektörüne girebilme imkanlarından da bahsetti.

ULYANA DERMENCİ | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]