Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’ya vizesiz seyahat sonbahara yetişecek

Ukrayna Başbakanlığı’nın resmi sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye ile Ukrayna hükümetleri arasında imzalanan vize muafiyeti anlaşmasının onayladığı bildirildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Konstantin Grişçenko, ‘Kiev’den haberler’ başlığıyla attığı tweetle vize anlaşmasının onaylandığını takipçilerine duyurdu. Bakan Grişçenko twitter hesabında: “Bakanlığımız onay sürecini boşuna hızlandırmadı. Ukrayna vatandaşları kadife sezonda (sonbahar) Türkiye’ye vizesiz gidebilsinler diye hızlı hareket edilmesi talimatı verdim.” yazdı.

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’in 22 Aralık 2011 tarihindeki Ankara ziyareti sırasında vizesiz rejim için karara varılmış, TBMM 24 Mart’ta anlaşmayı onaylamıştı. Ukrayna tarafının da onay vermesiyle, karşılıklı vizesiz seyahatin 3 ay içerisinde başlaması bekleniyor.

Vizesiz rejim, her iki ülkede de 30 günü geçmeyecek turistik amaçlı ziyaretler için geçerli olacak. İki ülke vatandaşlarının, 180 gün içerisinde en fazla 90 gün vizesiz kalma hakkı bulunacak.

Anlaşmanın uygulanması Karadeniz’e kıyıdaş iki ülke halkına; serbest hareket özgürlüğü getirecek. Vizesiz rejim serbest dolaşımla birlikte; siyasi, ekonomik, kültürel, insani ve diğer alanlardaki ortak işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunacak.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]