Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Bahar’a veda

Luhansk Taras Şevçenko Üniversitesi Türk Merkezi yine güzel bir kutlamaya sahne oldu.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in 800km doğusunda bulunan Luhansk şehrinde Luhansk Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Türk Merkezi’nde “Bahar’a Veda Kutlaması” yapıldı, ancak bu kutlama hüzünlü bir ayrılış için düzenlendi.

Türkçe okutmanı Melike Bahar Tike Tetik’in görevinden ayrılışı için düzenlenen kutlamada tüm öğrenciler, Yabancı Diller Bölümü öğretmenleri, bölüm başkanı, dekan, dekan yardımcısı ile şehirde yaşayan pek çok yabancı ve Türkler hazır bulundu.

Yoğun katılımın gerçekleştiği günde Yabancı Diller Bölüm Başkanı Natalya Fediçiva Türkçe öğretmeni Melike Bahar Tike Tetik’in ve Türk Merkezi Müdürü Uğur Tetik’in bölümlerinden ayrılışından derin üzüntü duyduğunu söyleyerek kendilerine dört yıldır yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti, bölüm ve rektör adına birer takdir belgesi verdi. Dekan ve dekan yardımcıları da konuşma yaparak başarı ve takdir belgelerini sundular.

Öğrenciler öğretmenlerinden ayrıldıkları için üzüldüklerini, ancak onlarla Türkiye’de tekrar bir araya gelmek istediklerini söylediler. Pek çoğu Türkiye’de eğitimlerine devam etmek ve öğretmenleri gibi Türkçe öğretmeni olmayı dilediklerini belirttiler. Öğrenciler kutlamaya bu sefer öğretmenleri için yaptıkları dans ve söyledikleri Türkçe şarkılarla katıldılar. Öğretmenleri için özel olarak hazırladıkları bir fotoğrafı da öğretmenlerine armağan ettiler.

Bu günün bir ayrılış değil yeni bir başlangıç olduğu düşüncesiyle öğrencileriyle “Bahar’a Veda” diye adlandırdığı bu kutlamada Melike Bahar Tike Tetik üzerine Ukrayna milli kostümlerinden birini giyerek ve tüm gün Rusça konuşarak öğrencilerini şaşırttı. “Dört yılın ardından artık ben ve ailem yarı Ukraynalı sayılırız, bu nedenle bugün bu kıyafeti giydim. Dört yıl boyunca burada Türk kültürünü tanıtmaya ve Türkiye’yi sevdirerek iki ülke arasında kurulan dostluk köprüsüne sağlam temeller oluşturmaya çalıştık. Burada çok güzel dostluklar kurduk, gelecekte bu dostlukları devam ettireceğiz. Kurduğumuz Türk Merkezi’nin de en büyük destekçilerinden olacağız, çalışmalarına katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Yabancı bir ülkede kendi kültürümüzü tanıtmak, dilimizi öğretmek benim için çok keyifli ve gurur verici bir işti. Dilerim bu ülkede edindiğim bu büyük tecrübeyi ileride en iyi şekilde kullanabilirim” dedi.

Öğrencilerle son bir fotoğraf çektiren Melike Bahar, gelecek yıl düzenlenecek Türk Kültür Haftasına katılma sözü verdi.

Ayrıca Türk Merkezi’ne dört yıldır kullandığı duvar piyanosunu armağan eden Melike Bahar Tike Tetik, öğrencilerinin bundan sonra daha çok çalışarak Türkçeyi daha iyi öğrenmelerini ve Türk Kültürünü daha iyi tanımak için Türkiye’yi ziyaret etmelerini diledi.

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]