Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır Ukrayna’da temaslarda bulundu

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır başkanlığındaki dışişleri komisyonu heyeti Ukrayna’nın başkenti Kiev’de temaslarda bulundu.

Türkiye’nin Kiev Büyükelçi Mehmet Samsar; dışişleri komisyonu heyeti, ülkedeki Türk işadamları ve Türk kurumlarının temsilcilerine öğle yemeği verdi.

Samsar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen çalışma yemeğine; Dışişleri komisyonu heyeti, Ticaret Müşaviri Mehmet Ali Erkan, Türk Hava Yolları Kiev Genel Müdürü Hakan Yılmaz, Türk Ukrayna İşadamları Derneği, Türkiye Ukrayna Sanayiciler ve İşadamları Birliği, eğitim, sağlık, bankacılık, ulaşım, ticaret, ithalat ve ihracat faaliyetlerinde bulunan sektör temsilcileri katıldı.

Yemekli toplantıda Ukrayna’daki işadamları karşılaştıkları sıkıntılar ve ülkedeki faaliyetleri hakkında Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır’a bilgi verdi.

Ukrayna ve Türkiye’nin ilişkilerinin tarihi geçmişine vurgu yapan Volkan Bozkır, işadamlarına yürüttükleri parlamenter diplomasisinin iki ülke ilişkileri açısından önemini anlattı.

Volkan Bozkır, Türk işadamlarının yaşadığı sorunları ilgili makamlara ilk ağızdan aktaracaklarını söyledi.

Vize muafiyeti anlaşmasındaki son durum ve serbest ticaret anlaşmasında gelinen noktayı anlatan Büyükelçi Samsar; “Ukrayna’nın ikinci büyük ticari ortağı: Türkiye. Elbette ticaret hacmimiz potansiyelin altında. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde 20 milyar dolarlık yıllık hacme ulaşarak bu miktarı arttırmayı düşünüyoruz” dedi.

Ukrayna ziyareti çerçevesinde Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır; Ukrayna Parlamento Başkanı Volodimir Litvin, Ukrayna Parlamentosu Dışişleri Komitesi Başkanı Oleh Bilorus, Ukrayna Meclisi Parlamentolararası İlişkiler Dostluk Grubu Başkanı Yevgeniy Dobryak, Ukrayna Bölgeler Partisi (İktidar Partisi) Dışilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Leonid Kodzara ve Ukrayna Dışişleri Bakan Vekili Ruslan Demçenko görüştü.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]