Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Odesa’ya kayıtlı Suriye’ye giden gemi baş ağrıtacak!

14 Nisan günü Akdeniz sularında bir Odesa şirketi tarafından kullanılan Atlantic Cruiser adlı Alman gemisi durduruldu. Nedeni, Cibuti’den yüklediği silahlarla rotasını, kanlı bir iç savaşın yaşandığı Suriye’nin Tartus limanına çevirmiş olması.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleh Voloşın, yaptığı açıklamada olayın araştırıldığını söyledi. Sözcü ayrıca, bakanlığın bu gemiyle ilgili olarak medyadaki bilgilere fazla güvenmediğini, ancak yine de başta Almanya ve bazı Ortadoğu ülkelerindeki Ukrayna elçiliklerine konuyu en kısa zamanda aydınlatmaları için talimat verildiğini de sözlerine ekledi.

Medyada geminin Cibuti limanında bir İran gemisinden silah ve mühimmat aldığı ve Beşşar Esed’in Suriye’sine doğru yola çıktığı iddiaları yer aldı. Ayrıca, Gemiyi kiralayan şirketin Odesa’da kayıtlı White Whale Shipping olduğu yazılmıştı. Ancak silah taşıdığına dair iddiaları kesinlikle yalanladı.

Şirket gemideki yükü pompa olarak beyan etmişti.

ULYANA DERMENCİ | WWW.UKRAYNAHABER.COM

YASAL UYARI Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları www.UkraynaHaber.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]