Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Anex Tour’dan Ukraynalı 100 yetime Antalya’da tatil hediyesi

Türk tur operatörü Anex Tour, Ukrayna’nın farklı bölgelerindeki yetimhanelerinden toplam 100 yetime “Çocuklara dünyayı göster” etkinliği çerçevesinde Antalya’da 5 yıldızlı tatil yaptıracak.

Başkent Kiev’de projenin organizatörleri tarafından düzenlenen basın toplantısına; Kiev Kültür ve Tanıtma Müşaviri Berat Yıldız, Anex Tour Ukrayna Genel Müdürü Mehmet Gündoğdu, Noviy Kanal TV’nin sunucusu Oksana Huttsayt, Ukrayna Hayır Borsası Müdürü Pavel Novikov, ‘Yeni Nesil’ Hayır Fonu temsilcisi Nina Goloborodko ve Aleksandiriya Şehri Yatılı Yetimhanesi öğretmeni Natalia Rıskina basın mensuplarına proje hakkında bilgi verdi.

“23 NİSAN TECRÜBEMİZ VAR”

Ülke basınından geniş yer alan etkinliğe ilişkin Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na konuşan Berat Yıldız, Türkiye’nin çocukları misafir etme konusunda 23 Nisan Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle tecrübesinin olduğunu söyledi.

Etkinliğe ilişkin Berat Yıldız: “Türkiye çocukların tatili açısından en uygun ülkelerden birisidir. Antalya’nın seçimi de gayet doğru bir seçim. Geçen sene Antalya’da 10 milyonun üzerinde kişi tatil yaptı. Bunların büyük çoğunluğu zaten aileydi. Türkiye’deki tesislerimiz çocuklara uygun. Birçoğunda zaten parklar ve her türlü alt yapı mevcut.” dedi.

“YETİMLERE TATİLİ GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ”

Daha önce yetim çocuklara yönelik bu çapta bir tatil etkinliği olmadığını ifade eden Mehmet Gündoğdu, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde Ukrayna’daki devlet üniversiteleri bünyesinde Türk Kültür Merkezleri kurulmasına sponsorluk yaptıklarını belirtti.

Yetim çocuklara yönelik projeleri geleneksel hale getirmek istediklerini söyleyen Mehmet Gündoğdu, projenin amacını; “Yetim çocuklara moral vermek ve Türk halkının yardımseverliği ve misafirperverliğini göstermek” şeklinde açıkladı.

Tatilinin organizasyonuna ilişkin bilgi veren Gündoğdu: “Ukrayna’da yetim ve öksüz 100 çocuğu haziran ayında 25’erli guruplar olmak üzere 4 ayrı gurupta Türkiye’de ağırlayacağız. Antalya, Alanya gölgesindeki Life Otel gurubunda konaklayacaklar. Bunlar gayet güzel oteller. Anex Tour olarak tüm; uçak, konaklama, transfer, sigortaları, oradaki programlarını hepsini üstleniyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’ye gidecek çocukların kaldıkları yetimhaneleri ziyaret eden Mehmet Gündoğdu bütün çocuklara çeşitli hediyeler verildiğini de bildirdi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]