Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Cihan, HD video hizmetine başladı

Cihan Haber Ajansı, müşterilerine HD (High Definition) kalitesinde haber görüntüsü sunmaya başladı. Müşterilerine yüksek çözünürlükte görüntü servis eden Cihan, kaliteye verdiği öneme bir kez daha vurgu yapıyor.
Gündeme çıkardığı bazı görüntüleri HD kalitesinde sunmaya başlayan Cihan, müşterilerinin memnuniyetini kazanmaya devam ediyor.
Alt yapısını sürekli yenileyen Cihan, muhabirlerine HD özellikli kameralar dağıttı. Ajans, görüntü kalitesindeki artışı HD görüntülerle destekledi. Cihan, her gün müşterilerine ulaştırdığı bazı görüntüleri HD kalitesinde gündeme koyuyor.

Cihan Haber Satış Direktörü Erdal İnce, HD görüntülerin önemli bir ayrıcalık olduğunu belirtti. Abone televizyonlardan bazılarının HD formattaki görüntüleri kullanabildiğini ifade eden İnce, HD görüntülere artan ivmede ağırlık vereceklerini söyledi. İnce, alt yapı çalışmalarını kısa sürede tamamlayarak bütün görüntüleri HD formatında servis etmeyi planladıklarını kaydetti.

Cihan, HD görüntüleri farklı bir platform üzerinden bütün abonelere ulaştırılıyor.
Türkiye’deki TV’lerin birçoğu SD (Standart Definition) formatında alt yapıya sahip. HD formatını destekleyen televizyon kanalları da ajansın HD görüntülerine büyün ilgi gösteriyor.
Görüntü teknolojileri günden güne değişirken, televizyon kanalları da alt yapılarını yeni teknolojilere göre değiştiriyor. Bu bağlamda önümüzdeki 2-3 yıl içinde bütün televizyon kanallarının HD formatında yayın yapması öngörülüyor.
Dünyadaki bu değişime ayak uyduran Cihan, önümüzdeki aylarda tamamen HD haber görüntüsü servisi için çalışmalarını sürdürüyor.

HD NEDİR?
‘Yüksek Çözünürlük’ anlamındaki bu teknoloji, standart DV teknolojisine göre daha fazla görsel noktanın oluşturulup sergilenmesini sağlıyor. Bu noktaların oluşumu kamerada kayıt esnasında, sergilenmesi de monitör veya televizyon gibi bir HD cihazında gerçekleşiyor.

HD özellikli görüntülerde çok yüksek sayıdaki ses ve özellikle görüntü verileri, diğer görüntü teknolojilerine oranla daha net bir şekilde sergilenen cihazlara aktarıyor.
HD teknolojisinde, resimlerdeki piksel sayısı arttırılarak daha hızlı resim oluşturma sağlanıyor. Genel olarak bu yüksek çözünürlüklü formatlar, yalnızca pikselleri ekrana aktarmakla kalmıyor, aynı zamanda pikselleri daha yüksek kalitede sunarak parlak, belirgin resimler üretiyor.

SD’de görüntüler, 4/3 oranı ile kare çerçeve içine alınıyor. HD’de ise, geniş ekran tanımlı 16/9 oranı ile görüntü dikdörtgen formatında alınıyor.
Böylece görüntü alanını dolduğu için daha canlı ve gerçekçi bir görüntü ortaya çıkıyor.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]