Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Medya

[FOTO GALERİ] Ankara’da, ‘Medya Ekseninde Türkiye-Ukrayna İlişkileri’ görüşüldü

Ankara Rixos Otel’de, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile DAP’ın ortaklaşa düzenlediği “Medya Ekseninde Türkiye-Ukrayna İlişkileri” konulu yuvarlak masa toplantısına;

Avrasya’daki entelektüelleri bir araya getiren Diyalog Avrasya Platformu (DAP), Ukrayna’nın seçkin medya mensuplarından ve milletvekillerinden oluşan bir heyetle Türkiye’de temaslarda bulundu.

Ankara Rixos Otel’de, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile DAP’ın ortaklaşa düzenlediği “Medya Ekseninde Türkiye-Ukrayna İlişkileri” konulu yuvarlak masa toplantısına;

İKÖ Parlamento Birliği Türk Grubu Başkanı Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşler, Ukrayna Türkiye Dostluk Grubu Üyesi Eski Medya Komisyonu Başkanı Andriy Şevçenko Milletvekili, Milletvekili Selçuk Özdağ, BYEGM Genel Müdür Yardımcısı Arif Gülen, DAP Dönem Başkanı Kıyiv Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volodymyr Serhiychuk, Ukrayna’nın Ankara Büyüeklçiliği Müsteşarı Valeri Hruba, Ukrayna Parlamentosu Turizm Alt Komisyonu Başkanı Evhen Suslov, ODTÜ Uluslar Arası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Ukrayna Seçmenler Komitesi Dernek Başkanı Oleksandr Çernenko, Atv Ankara Temsilcisi Mehmet Akarca, Kanal 5 Televizyonu Program Yapımcısı Sviatoslav Tseholko, USAK Rusya ve Karadeniz Ülkeleri Uzmanı Habibe Özdal, Ukrayna Gazeteciler Birliği Genel Sekreteri Viktor Nabrusko, Star Gazetesi Köşe Yazarı Nasuhi Güngör, Golos Ukrayina (Resmi Gazete) Editör yardımcısı Serhiy Demskiy, İnternet Haber Genel Yayın Yönetmeni Hadi Özışık, Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Erdoğan, Diplomasi Muhabirleri Derneği Başkanı Hürriyet Gazetesi Dış Politika Yazarı Zeynep Gürcanlı, Zerkalo Nedelya (Haftanın Aynası Gazetesi) Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Volodymyr Mostoviy, DAP Genel Sekreteri İsmail Tas, Segodnya Gazetesi Yazarı Iurii Raikhel, “Ukrayna Gençliği” Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Yuriy Bryazgunov, DAP Ukrayna Koordinatörü Gökhan Demir, DAP Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Selek, Ukrayna Meridyen Dergisi Editörü Turgay Koca ile Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Ankara Temsilcisi Mehmet Şahin katıldı.

Açılış konuşmasını yapan DAP Genel Sekreteri İsmail Tas; “Ukrayna-Türkiye ilişkileri akrabalık temeline bağlıdır. Hürrem Sultan (Roksolana), Hatice Tarhan Sultan (Nadya) Osmanlı’nın iki büyük hayırsever kadınıydı. Ukrayna-Türkiye arasında kader birliği ve benzerliği var. Birincisi Ukrayna Parlamentosu’nda yapılan medya toplantısının ikicisinin Ankara’da yapılmasının çok önemli” dedi.

DAP Dönem Başkanı Kıyiv Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volodymyr Serhiychuk; “İki ülke arasında medya işbirliği ülkelerimizin yakınlaşmasında önemli rol oynamıştır. DAP Medyayla ilişkilere önem vermekledir. Medya desteklemekte ve medyacılarının sorunlarını dile getirmektedir. Bu yüksek düzey katılımlı toplantıya çok önemli buluyorum. Bunun diğer ülkelerdeki medya problemlerine katkıda bulunacağına inanıyorum” diye konuştu.

BYEGM Genel Müdür Yardımcısı Arif Gülen ise şunları söyledi: “Ukrayna büyükelçiliğiyle çok yakın ilişkiler içerisindeyiz STK’larla ilişkilere özel önem veriyoruz böylesine büyük ve önemli toplantıya ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz”

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Valeri Hruba ise; “Ukrayna ile Türkiye arasındaki münasebetler tarihi temellere dayanıyor. Ukrayna’nın 20 yıl önce bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden birisidir. Karşılıklı güven oluşturuldu stratejik ilişkiler geliştiriliyor” dedi.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği Başkâtibi ve Büyükelçilik Sözcüsü Boğdan Sergeyçuk ise yaptığı akademik çalışmada Ukrayna ve Türkiye’nin tarihte en yakin iliksilerini şu an yasadığını belirttiğini söyledi.

Boğdan Sergeyçuk sözlerini şu şekilde sürdürdü: özellikle çoklu ilişkilerimiz çok iyi uluslar arası arenada bu iki ülke bir birlerini çok desteklemekte. Karşılıklı ticaret hacminin 5 milyara çıktığını 5 yıl içinde 20 milyar dolara çıkarmanın hedeflediğini kaydeden Sergeyçuk iki ülke arasında serbest ticaret anlaşması üzerinde de çalışıldığını belirtti.

Sergeyçuk değişik sahalarda yapılan işbirliğini yanında medya ya da yakın işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu bu toplantının bu bağlamda çok ciddi katkılar sağlayacağını ifade etti.

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]