Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da yatırım yapana ‘arsa bedava’

Dnipropetrovsk Valisi Oleksandr Vılkul, Avrupa İş Birliği (EBA) Direktörü Anna Derevyanenko ile yaptığı görüşme sırasında, illerine ciddi yatırım yapan yatırımcıya bedava arsa vaat etti. Derevyanenko da validen duyduğu bu haberden memnuniyet duyduğunu ifade etti ve bu bilgiyi sadece Ukrayna’da yatırımları olanlara değil, henüz Ukrayna’ya gelmemiş yatırımcılara da ileteceğini söyledi.

Dnipropatrovsk 2011 yılında, Ukrayna içinde en çok yatırım alan “oblast” (bölge) oldu. Ukrayna’nın bağımsızlık döneminde bu ile yapılan yatırım 8 milyar doları buldu. 2011 yılında ise 1,1 milyar dolar yatırım aldı. Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç de şehri modernizasyon lideri olarak ilan etmişti.

EBA direktörü bu ildeki yatırım için öncelikli sektörleri, tarım, otomotiv, finans ve günlük tüketim malları şeklinde sıraladı.

Vali Vılkul, illerinin, yönetim ve iş dünyası arasında verimli diyaloga dayanan yeni ve etkili bir kalkınma vektörünü oluşturduğunu söyledi. Vali ayrıca EBA’nın referanslarının kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

Dnipropetrovsk’ta 12 Nisan’da, EBA yardımı ile Brüksel’de muhtemel yatırımcılara ekonomik potansiyelini anlatacak.

ULYANA DERMENCİ | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]