Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

Ukrayna’da Doğu Dilleri olimpiyatı yaklaşıyor

Geçtiğimiz günlerde Türkçe Olimpiyatları Ukrayna finalinin yapıldığı ülkede şimdi de Doğu Dilleri olimpiyatı heyecanı yaşanıyor.

Ukrayna üniversitelerarası Doğu Dilleri Olimpiyatı’na, 10-12 Nisan’da başkent Kiev’deki Kiev Milli Dilbilim Üniversitesi ev sahipliği yapacak.

Kiev Milli Dilbilim Üniversitesi Türkçe Bölümü Öğretim Görevlisi Nevzat Kayabaş olimpiyatlara ilişkin yaptığı açıklamada;

“Doğu Dilleri Olimpiyatları 10-12 Nisan tarihleri arasında; Türkçe, Arapça, Farsça, Çince ve Korece olmak üzere 5 dilde yapılacak. Türkçe kategorisinde 10 farklı üniversiteden 30 öğrenci finale kalması bekleniyor. Olimpiyat finalinde; Kiev, Odesa, Kramatork, Harkiv, Dnepropetrovsk, Luhansk, Lviv ve Kırım’dan toplam 19 üniversiteden 153 öğrenci yarışacak. Organizasyona diğer ülkelerin yanı sıra T.C. Büyükelçiliği Kültür Ataşeliği ve Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) destek veriyor” dedi.

Olimpiyatlarda jürilik görevi de yapacak olan Nevzat Kayabaş bunun yanı sıra olimpiyatların sponsorluk ve dış işlerini yürütüyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]