Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Luhansk’ta “Muhteşem Yüzyıl” oyunu gösterildi

Son dönemde yapılan sinema filmleri ve diziler Osmanlı Devleti’ne ilgiyi arttırdı. Ukrayna’nın doğusunda tiyatro festivaline katılan “Muhteşem Yüzyıl” adlı tiyatro oyunu birinci oldu.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in 800 kilometre doğusunda bulunan Luhansk Şehri’nde Osmanlı Devleti’nin Kanuni Sultan Süleyman dönemini ve Hürrrem Sultanı konu alan “Muhteşem Yüzyıl” isimli kısa oyunun galası gerçekleşti.

Luhansk Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Tiyatro Festivali’nde sahnelen oyunda Ukraynalı öğrencilerle birlikte 3 yaşındaki Nazım Ege Tetik de rol aldı.

Hürrem’in oğlu Sultan II. Selim’i canlandıran Nazım Ege Tetik sahnedeki rahat tavırlarıyla seyircilerin beğenisini kazandı.

Oyunu hazırlayan Luhansk Milli Taras Şevçenko Üniversitesi bünyesindeki Türk Merkezi öğretmeni Melike Bahar Tike Tetik;

“Öğrencilerime hem Osmanlı dönemini ve onların Roksalana dedikleri Hürrem Sultanın hikâyesini anlatmak hem de hoşça vakit geçirmek için bu gösteriyi hazırladık. İzleyiciler tarafından çok beğenildi ve Tiyatro Festivalinde birincilikle ödüllendirildi. Benim için keyifli bir çalışma oldu. Bu yıl buradaki dördüncü senem, her sene ayrı faaliyetler gerçekleştirerek Türkiye’yi tanıtmaya ve sevdirmeye çalıştım. Türk Merkezimizdeki aktiviteler her yıl ilgiyle takip edildi. Dil eğitimi verirken kültüründe unutulmaması gerektiğini, dil ve kültürün iç içe geçmiş bir bütün olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle de burada bulunduğum süre boyunca Türkçe eğitimi yanında Türk Kültürünü de öğretmeye uğraştım. Gelecek kuşaklarda Türkiye ve Ukrayna dostluğunun bu yolla artarak devam edeceğini umuyorum.”

Önümüzdeki günlerde de kültürel ve akademik faaliyetlerinin bulunduğunu belirten Türkçe öğretmeni Tetik, Türk Merkezi’nin, 23 Nisan’da da bu oyunu tekrar oynanacağını, ayrıca 23-24 Nisanda Türk Günleri adı altında Türkiye’den gelecek olan profesyonel dansçıların daha önce Avrupa’da pek çok festivalde sergilenen “Cadı Ağacı” adlı modern dans gösterisinin de yapılacağını söyledi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]