Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Uganda sapığı Makedonyalı Emin Baro öğretmen değilmiş!

Doğu Afrika ülkesi Uganda’da küçük kız çocuklarına para karşılığı cinsel istismarda bulunan Makedonya asıllı ‘Türk vatandaşı’ Emin Baro’nun öğretmenlikle ilgisinin olmadığı ortaya çıktı.

Uganda’ya girişte mesleğini “öğretmen” olarak yazdırdığı belirtilen Baro’nun, bu ülkede öğretmenlik yapmadığı öğrenildi. Makedonya, Yeni Zelanda ve Türkiye pasaportu taşıdığı belirtilen Baro’nun 3 aylık vizelerle 2006’dan beri Uganda’da turist olarak yaşadığı kaydedildi.

Uganda’nın ücra köşelerinde para karşılığı istismar ettiği fakir aile çocuklarının görüntü ve fotoğraflarını internette yayınlayan Baro’ya, bu görüntüleri yayma suçu dolayısıyla, önce küçük bir ceza verildi. Ancak itirazlar üzerine savcılık “çocukları cinsel istismar”suçundan dava açtı. Baro’nun yeni dava sonrasında ağır cezaya çarptırılabileceği belirtiliyor. Baro’nun mahkeme öncesi görüntülerde dengesiz hareketleri ve gazetecilere saldırması da dikkat çekti.

ÜLKEDEKİ TÜRKLER, HABERLERE TEPKİLİ

Ülkede köy köy gezerek çocuklara cinsel istismarda bulunan Emin Baro, günlerdir Uganda’nın gündemini meşgul ediyor. Yeni Zelanda pasaportu taşımasının yanı sıra Makedonya asıllı olmasına rağmen birçok haberde “Türk öğretmen” olarak lanse edilmesi, bu ülkede yaşayan Türklerin tepkisini çekiyor.

Türkiye’nin Uganda Büyükelçisi Ahmet Melih Ulueren, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Emin Baro’nun Türk pasaportu taşıdığı bilgisini henüz teyit edemeyeceklerini, zanlının dosyasıyla ilgili olarak ise pazartesi günü Uganda adalet bakanlığından kendilerine bilgi verileceğini dile getirdi. Baro’nun iddia edilen ‘Türkiye’ bağlantısının kendilerini rahatsız ettiğini belirten Büyükelçi Ulueren, zanlının yeni yargılamada idam cezası alabileceğine dikkat çekti.

53 yaşındaki Baro’nun resmi bir gelir kaynağının olmamasının yanı sıra, Uganda’da çalışma izninin de bulunmadığı öğrenildi.

KAMPALA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]