Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna otomobil üreticisi ZAZ, Dana modelinden sonra Vida’yı üretti

Vida. Her ne kadar Türkçede “vida” kelimesinin anlamı herkesin malumu olsa da duyulduğunda Türkçedeki yeni nesil argolardan biri gibi geliyor kulağa. Fakat “Vida” AutoZAZ’ın yeni otomobilinin adı. Eskiden “ZAZ Dana” Türkleri güldürürdü şimdi “ZAZ Vida” güldürecek.

Ukrayna’nın Zaporijya şehrinde bulunan otomobil fabrikası ZAZ bu günlerde yeni bir modelini müşterilerine takdim ediyor. Aslında tamamıyla gözlerimize tanıdık bir araç. Bu güne kadar Chevrolet Aveo olarak bildiğimiz model yeni bir görünümle piyasaya çıkacağı için eskisi ZAZ markasıyla üretilmeye devam edecek.

Fakat burada Türk okurları için enteresan olan modelin adı: Vida. 90’lı yıllarda kısa bir süre çıkan “Dana” modelinden sonra “Vida” da tebessüm ettirecek. ZAZ Vida 90 bin 880 hrıvnyadan (11 bin 360 dolar) başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Motorları da yine eski Aveolardaki GM motorları: 84 beygirli 1,5 ve 94 beygirli 1,4 16V. Vida’nın en donanımlı modeli 117 bin 280 hrıvnyadan (14 bin 460 dolar) piyasaya sürülecek. 1,4 hacimli Vidalarda otomatik vites seçeneği de mevcut.

Vida’nın garantisi 3 yıl ya da 100 bin km. olacak.
ULYANA DERMENCİ | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]