Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Seul’de Erdoğan-Obama zirvesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Seul’de ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü.

Güney Kore’de yarın başlayacak nükleer güvenlik zirvesine katılmak üzere Seul’e gelen Başbakan Erdoğan, Grand Hyatt Seoul Otel’de Obama ile bir araya geldi. Türkiye saatiyle 09.05’te başlayan görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. Erdoğan ile Obama, görüşme sonrası ortak açıklama yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de yaşanan gelişmeler konusunda, ”Buna tabii seyirci kalmak, bunu beklemek, buna müdahale etmemek mümkün değil. Bu bizim vicdani bir görevimiz. Bu konuda gerekli olanları uluslararası hukuk çerçevesinde yapmanın gayreti içerisindeyiz ve yapacağız. Bu konuda düşüncelerimizin geneli itibariyle örtüştüğünü görmek bizleri ayrıca memnun etmiştir” dedi.

ABD Başkanı Obama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, sözlerine Erdoğan ile bir kez daha görüşme fırsatı bulmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu belirterek başladı.

Görüşmenin büyük bölümünü Suriye konusuna ayırdıklarını kaydeden Obama, ”Suriye’de olanlarla ilgili hem bölgedeki koalisyon hem de uluslararası koalisyonun tutumundan bahsettik. Ölümlere karşı yapılması gerekenler var. Burada bu sürece yönelik eyleme geçilmesi anlamında istişarelerde bulunduk. Kesinlikle yaşanmakta olan ölümlere karşı yapılması gerekenler var. Sivillerin öldürülmesi kabul edilemez. Bu arada meşru bir yönetime geçiş sürecinde birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

SEUL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]