Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Şirket

Düşük maliyet gösteren Türk halıcıya Ukrayna’dan 6 milyon hrıvnya ceza

Kiev Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Mehmet Ali Erkan, daha önce Avrupa ülkeleri ile rekabet için bu yola başvuran Türk şirketlerini uyarmıştı.

Türkiye’den Ukrayna’ya halı ithal eden Türk işadamına 6 milyon Hrıvnyalık (750 bin dolar) fatura kesildi. Ukrayna Gümrükler İdaresinden yapılan açıklamada, bir Türk vatandaşına ait Ukrayna firması Türkiye’den getirdiği halı partisini gümrükten geçirmeye çalışıyordu. Fakat Ukrayna gümrüğü malın değerinin aşırı düşük olduğunu fark etti.

Bunun üzerine, Türk gümrüğünden malın gerçek değeri ile ilgili bilgi istendi. Gelen resmi bilgide fiyatın deklare edilen belgelerdekinden çok daha yüksek olduğu görüldü. Ukrayna’da halı işi yapan Türk vatandaşı, Ukrayna gümrüğüne deklare ettiği belgelerde halıların fiyatını 156 bin dolar göstermişken, Türk gümrüğünden gelen bilgide malın değerinin 793 bin dolar olduğu yazıyordu.

Bunun üzerine Türk girişimciye malın gerçek değerine uygun gümrük vergisi yanında 1,5 milyon Hrıvnya da ceza kesildi. Böylece toplam 6 milyonluk fatura ortaya çıktı. Cezai işlemler Ukrayna Gümrük Kanununun 352 ve 355. Maddelerine göre yapıldı.

Kiev Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Mehmet Ali Erkan, daha önce Avrupa ülkeleri ile rekabet için bu yola başvuran Türk şirketlerini uyarmıştı.

ULYANA DERMENCİ | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]