Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

Büyükelçi Samsar olimpiyatçıları kabul etti

334 finalist öğrencinin katıldığı 10. Ukrayna Türkçe Olimpiyatları dün resmi ziyaretlerle resmen başladı. Olimpiyatlara farklı şehir ve kurumlardan katılan bir grup öğrenciyi T.C. Kiev büyükelçisi Mehmet Samsar makamında kabul etti.

Mehmet samsar, dün sabah 11.00 de Türkçe olimpiyatları Ukrayna genel koordinatörü Ahmet Aydın, olimpiyat organize heyetinden Oksana Sergeyevna ve farklı kurumlardan 5 öğrenciyi makamında kabul etti.

TC Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar, 10. Ukrayna Türkçe olimpiyatlarıyla ilgili Ahmet Aydın’dan ön bir bilgi aldıktan sonra çocuklarla konuştu. Bu yıl olimpiyatlara Doğu Dilleri lisesinden katılan Andrey Parhomenko, 6 yaşından beri Türkçe öğrendiğini, ailede kendisinden başka abisininde Türkçe öğrendiğini ve üniversite hedefininin abisi gibi Şevçenko üniversitesinde Türkoloji okumak olduğunu ifade etti. Andrey, 9.Türkçe olimpiyatlarına katılan bir arkadaşının jüri karşısında heyecanlanarak, kendisine sorulan tüm sorulara “çorba,çorba” diye cevap verdiğini, gülerek anlatıyor.

Diğer bir yarışmacı Katya Stepançuk, iki yıldır Türkçe öğrendiği Grinçenko üniversitesinden yarışmalara İbrahim sadri’nin “Bugün Pazar” şiiriyle katılacağını ifade etti ve şiirini jüri öncesi ilk defa büyükelçiye okudu. Katya’yı tebrik eden Mehmet Samsar, şiiri çok güzel bulduğunu ifade etti. Stepançuk, geçen yıl katıldığı olimpiyatlarda Türkçesi iyi olmadığından kendisine sorulan “yarışmaya nereden katılıyorsun,bu okuduğun şiir kimin?” gibi soruları anlamadığı için hepsine nerede okuyorsunuz? sorusunun cevabını vermiş:”Grinçenko üniversitesi”

Bir başka olimpiyatçı 73 nolu devlet okulundan Katya Anikuyenko iseTürkçe öğrenmeye şakayla başlamış. Okuldaki Türkçe dersine birgün burda ne oluyor? diye giren ve sonraki birkaç derse de şakacıktan devam ettiğini söyleyen Katya, bir daha da Türkçe’yi bırakamadığını söylüyor. Hayalinin Ankara’da okumak ve büyükelçilikte çalışmak olduğunu söyleyen Katya, olimpiyatlara eski bir parça olan “Baksana talihe” şarkısıyıla katılıyor.Katya, bu şarkısıyla büyükelçemizden tam not aldı.

“Uçak babama selam söyle” duygulu şiiriyle olimpiyat finalisti bir başka öğrenci de Meridyen okulundan Svetlana Levitskaya. Svetlana’nın hayali ise diplomat olmak ve Türkiye’de yaşamak. Şiiriyle odadaki herkesi duygulandıran Svetlana, girdiği kategoride ikinci kimin olacağını merak ediyor?

Büyükelçi Mehmet Samsar, bu olimpiyatlardan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, 24 Mart Cumartesi günü saat 15.00’deki final törenine katılacağını belirtti. Olimpiyat öğrencilerine başarılar dileyen büyükelçi, çocuklara güzel bir hediye vererek onları uğurladı.

Olimpiyat Haber

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]