Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da ‘yeni gümrük yasası’ parlamentodan geçti

Ukrayna Parlamentosu, gümrük kanununda değişiklikleri öngören yeni yasayı tek oturumda kabul etti. 450 sandalyeli Parlamentosu’nda bulunan 421 milletvekilinden 264’ünün oyunu alan kanun, resmi yayın organlarında yayımlandıktan sonra, 1 Mayıs’ta yürürlüğe girecek. Yasanın geçmesi için 226 oy gerekiyordu.

Parlamentonun ilgili komisyonunun başkanı milletvekili Vitaliy Homutinnik, yeni kanunla gümrük sisteminin mümkün olduğunca Avrupa normlarına yaklaştırıldığını, hem iş dünyasının hem de devletin menfaatini ön plana çıkardıklarını söyledi.

Yeni gümrük kanunuyla, Ukrayna sınırlarından vatandaşların gümrüğe tabi olmadan çıkarılabilecek malın bedeli 200 euro’dan; havalimanlarında 1000 euro, kara ve deniz çıkışlarında 500 euroya çıkarıldı.

Gümrük kanunundaki diğer bir değişiklik, yabancılara ait otomobillerin Ukrayna sınırlarında bir defada kalış süresinin 183 günden 1 yıla çıkarılmış olması. Ayrıca, gümrük görevlilerinin mahkeme kararı olmadan mallara el koyma yetkisi de kaldırıldı. Yasadaki yenilikler çerçevesinde Gümrükler İdaresi bundan sonra kendiliğinden kararname ve genelge çıkaramayacak. Bu yetkisi tamamıyla Ukrayna Maliye Bakanlığı’na devredildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Ocak 2012 tarihinde parlamentonun kabul ettiği gümrük kanununu veto etmişti.

KİEV | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]