Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna ikinci kozmonotu göndermeye hazır

Ukrayna Uzay Ajansı’nın 20. kuruluş yıl dönümünde bir kozmonot daha uzaya gönderilecek. Rusya ile ortaklaşa gerçekleştirilecek fırlatmanın tarihi 2014 olarak belirlendi. Ayrıca bu uzay yolculuğu sırasında kara delikler üzerine de araştırma yapılması planlandı.

Ukrayna Uzay Ajansı Başkanı Yuri Alekseyev, “Önemli olan biz bu alandaki kazanımlarımızı, hedeflerimizi muhafaza ettiğimizi kanıtladık. BDT ülkeleri içinde, Ukrayna’nın kadar kaliteli Uzaktan Algılama Sistemi (askeri ve sivil amaçlarla yer kabuğunu yüzeysel ve derinlemesine görme) donanımlı uyduya sahip olan başka ülke yok. Ukrayna Uzay Ajansının müşterilerinin önemli bölümü yurtdışından”.

Alekseyev, 2000 yılından bu yana Ukrayna’ya 4 milyar dolayında para kazandırdıklarını, ancak devletten hiç yardım alamadıklarını ifade etti. 2012 yılında devlet bütçesinden kendileri için 110 milyon Hrıvnya’nın öngörüldüğünü söyleyen Ajansın başkanı, devletin kendilerine daha fazla ödenek ayırması durumunda yeni teknolojileri daha çabuk uygulamaya sokabileceklerini de sözlerine ekledi.

Ukrayna düşük maaşlardan dolayı uzay araştırmaları alanındaki mevcut kadrolarını korumakta zorlanıyor. Bu alanda çalışanların yaş ortalaması 55 ve uzmanlar bu durumun uzay konusunda başka ülkelerle rekabet yeteneğini tehdit ettiği görüşündeler.

ULYANA DERMENCİ | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]