Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ekonomik ve konforlu otomobil arayanlar baksın!

Zaman ilerledikçe otomobil kullanıcılarının araçlardan beklentileri oldukça değişti.

20 sene önce benzini daha ucuza getirerek isteyenlerin otomobil ihtiyaçlarını karşılayağı modeller belli standartları aşamazken günümüzde artık bu ezber bozuluyor. Yüksek teknolojiyi de arkalarına alan otomobil imalatçıları satışlarını katlamak için model yelpazelerini bir hayli artırarak sürücülere oldukça geniş alternatifler sunabiliyorlar.

İşte hem konfor, hem de yakıt ekonomisi sunan modeller:

Citroen c4 e-HDİ: Geçtiğimiz yıl baştan aşağı yenilenen Citroen C4 ekonomik dizel motor, otomatik vites seçeneği ile yakıt ekonomisi ve konfor arayanlara en önemli alternatiflerden biri. Yeni C4, PSA grubuna ait 1.6 HDİ motora uyarlanan start-stop sistemi ile özellikle şehir içinde daha ekonomik olmuş. Küçültülmüş joystik tarzı vites ve elektrik el freni butonu otomobilin orta konsolunun daha ferah görünmesine yol açarken, üst donanım seviyelerinde sürücüsüne masaj yapan koltuklar ile birlikte sınıfında farklılaşıyor.

Audi A3 TDI: Aracın koltukları rahat ve sportif, kullanılan malzemeler yumuşak. Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan yeni A3’ün eski modellerden yüzde 10 daha hafif olması otomobilin yakıt tüketiminde de kendisini gösteriyor. Bu konforlu aracın 100 kilometrede yaktığı yakıt sadece 4,1 litre. Sadece 109 g/km’lik CO2 emisyonuyla sınıfının en iddialı modelleri arasında bulunuyor. 1.6 litrelik hacme sahip motor ülkemizdeki vergilendirme sistemine göre de büyük avantaj sağlıyor.

Nissan Qashqai 1.5 dCi: Qashqai ile crossover segmentini ortaya çıkaran Nissan, bu model ile konfor, ekonomi ve yüksek yapısı ile farkı arayanların vazgeçilmezi oldu. 1,5 litrelik dCİ motoru ile 106 HP güç üreten otomobil, ebatlarına ve ağırlığına göre oldukça ekonomik. Nissan Qashgai, haziran ayından itibaren araçlara entegre edeceği çevre görüş sistemi ile farklı olduğunu yine gösterecek. Otomobil her ne kadar bir arazi aracı olmasada bu sistem ile sürücü, aracın ön, arka ve yan dikiz aynalarının altındaki kameralar vasıtasıyla park ederken veya patikada ilerken yol durumunun navigasyon ekranından görebilecek.

Volkswagen Jetta TDI: 2011’de yenilenen bir diğer model olan Jetta, önceki modelden daha büyük ve ferah. 105 HP’lik 1,6 TDİ motorun ürettiği güç 7 kademeli DSG şanzımanla ön tekerlerine iletiliyor. Bu şanzımanın uzun tutulmuş 7. kademesi otomobilin uzun yolculuklarda ekonomi yapılmasına da katkı sağlıyor.

Opel Insignia 1.4T: 4,83 metre boyu 1438 kilo ağırlığı ile D segmentinin en büyük araçlarından biri olan Opel Insignia konfor ve ekonomiyi aynı anda sunuyor. 1.4 litrelik turbo motor ile 140 HP güç üreten otomobilin 100 kilometredeki ortalama karma yakıt tüketim değeri 7,5 litre. Insignia, konfor ve yakıt ekonomisinin yanısıra, yol tutuş özellikleri ile sınıfında en iddialı modellerden biri.

VW Passat 1.4 TSI: Kim derdi ki neredeyse 5 metreye yaklaşan boyu, sürücüsüyle birlikte 1500 kiloyu aşan ağırlığı ile bu dev aracın bir alt sınıfın yakıt ekonomosini yakalayacağını ve kendi sınıfında konfor çıtasını yükselteceğini. Aracın dev kaputunun küçücük kalan 122 HP’lik 1.4 TSi motor ile birlikte 7 kademeli DSG şanzıman kullanan Passat’ın yakıt tüketimi 1.4 Polo’dan bile daha az. Üst sınıf bir otomobil konforu ile birlikte daha az yakıt parası vermek isteyenlerin kesinlikle düşünmesi gereken bir otomobil.

Chevrolet Cruze Eco: Türkiye’de henüz satılmayan Chevrolet Cruze Eco’da, yakıt tüketimini düşürmek amacıyla bazı modifikasyonlar da yapılmış. Belirli bir hızın üzerinde kapanarak aracın aerodinamik sürtünme katsayısını iyileştiren ön ızgara ve düşük yuvarlanma dirençli yeni lastikler, Eco versiyonda yer alan yenilikler arasında bulunuyor. 1,4 litre turbo motor daha büyük motorlar gibi performans gösteriyor. Otomobilin arka koltuğu dar, fakat ilginç iç tasarıma sahip.

Toyota Prius: Dünyanın seri üretime geçen ilk hibrid modeli olan Toyota Prius, 98 HP’lik 1.8 litre VVT-i motor ve 81 HP’lik güç üreten elektrik motoruna sahip. Ekonomisini özellikle şehir içi trafiğinin yoğun olduğu yerlerde gösteren Prius, ortalama 4 litre civarında yakıt tüketim değerleri sergiliyor. İlk piyasaya çıktığı yıllarda özellikle su gibi benzin tüketen araçlar kullanmaya alışmış Amerikalıların otomobil alışkanlıklarını değiştiren bu otomobil oldukça sessiz ve konforlu. Bu otomobilin ülkemizdeki tek dezavantajı ise fiyatının biraz pahalı olması.

Opel Ampera: Otomobili hareket ettiren Voltec eletrik motoru, gücünü sürekli olarak yüksek teknolojili su soğutmalı Lityum-iyon bataryadan alır. Ampera’yı sıradan elektrikli otomobillerden ayıran özellik ise batarya bittiğinde devreye giren ve menzili 500 kilometreye kadar çıkartabilen 1.4 litre yüksek verimli benzinli motorlu elektrik jeneratörüdür. Chevrolet Volt’u standart şehir elektriğinin prizine takıp 4 saat şarj edin. Daha sonra menzil uzatıcısı ile 500 kilometreye kadar yolunuza devam edebilirsiniz.

Fiat 500: Fiat 500’ü retro kasası, dikey kabini, kısa dingil mesafesi ve darlığı ile kaykaya benzetebilirsiniz. Küçük olması nedeniyle trafikte ve rampalarda oldukça etkili olan Fiat 500, tam bir yakıt şampiyonu olmasa da dünyanın en bilinen çevre dostu otomobil. Fiat 500, Fiat Powertrain Technologies (FPT) ile üretildi.

Nissan Leaf: Nissan Leaf (yaprak), 90kWh’dan fazla güç üretme kapasitesine sahip inceltilmiş lamine lithium-ion pil teknolojisi ile üretildi. Leaf, sıvı yakıtlı araçlarda bulunan egzos sistemini ise bünyesinde bulundurmuyor. Böylece yanmalı motorlardan çıkan ve atmosfere salınım yapan karbondioksit gazı da tümüyle ortadan kaldırılmış oluyor. Ayrıca yanmalı motorlardan çıkan motor ve egzos gürültüsü Nissan Leaf’te sıfıra indirgenmiş. Tam şarj ile 160 kilometreden fazla yol alma menziline sahip olan Leaf, hızlı şarj etme özelliği ile de 30 dakikadan daha kısa bir sürede %80’lik enerji performansı sunuyor. Leaf’in teknolojisi evinizde bile tam dolum yapmayı sağlıyor.

Zaman Online

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]