Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Luhansk’ta 4’ncü Türk Kültürü Haftası etkinlikler son buldu

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in 775 kilometre güneydoğusundaki Luhansk şehrinde Türk Kültürü haftası düzenlendi.

4’üncü Uluslararası Türk Çalışmaları Konferansı ve Türk Kültürü Haftası, Luhansk Milli Taras Şevçenko Üniversitesi bünyesindeki Türk Merkezi’nde 28 Şubat-5 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleşti.

Dört yıldır geleneksel olarak Mart ayının ilk haftasında düzenlenen,  “Türk Kültürü ve Tarihini Ukrayna’da Keşfetmek” konulu etkinliklere bu yıl İzmir’den de konuklar katıldı.

Eski Luhansk Türk Merkezi Müdürü Uğur Tetik, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Fotoğraf Sanatçısı Alahattin Kanlıoğlu, İzmir Karşıyaka Havva Özişbakan Lisesi Müdürü Suat Korkmaz, İngilizce öğretmenleri Fatma Savat ve Sema Çağa Türkiye’yi tanıtıcı aktivitelerde bulunarak Türk Kültür Haftasına renk kattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafında da desteklenen Türk Kültür Haftası üniversite öğrencilerinin ve öğretmenlerinden yoğun ilgi gördü.

Kiev Kültür ve Tanıtma Müşaviri Berat Yıldız da Türk Kültür Haftası’nı ziyaret ederek bir konuşma yaptı.

Öğrencilere Ukrayna’da Türk Kültürünün etkilerini ve Türkçenin Ukrayna’daki serüvenini anlatan Berat Yıldız, öğrencilerin Türkiye hakkındaki sorularını da yanıtladı.  

Etkinliğe ev sahipliği yapan Luhansk Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Rektörü Sergey Savçenko ile de görüşen Berat Yıldız, Türkiye ve Ukrayna arasında gerçekleştirilen kültürel ortaklık anlaşmasına da değindi. Yıldız burada yakında Kiev’de açılacak Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri’nin müjdesini de verdi.

Türk Kültür Haftası içerisinde “Çocuk Türkiye” konulu fotoğraf sergisini açan fotoğraf sanatçısı Alahattin Kanlıoğlu, “Türk Fotoğraf Sanatı” üzerine fotoğraf gösterisi sundu.

Ebru sanatçısı Fatma Savat’ın da Ebru sergisi açıldı ve Türk Haftası süresince Ebru atölye çalışması özellikle üniversitenin grafik ve resim bölümü öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Türk Haftası içerisinde ayrıca Uluslararası Türk Çalışmaları Konferansı da düzenlendi. Konferans oturumlarında, “Türkler Kimdir?”, “Orta Asya’dan Türk Göçü”, “Osmanlı İmparatorluğu Tarihi”, “Türkiye Cumhuriyeti Tarihi”, “Ukrayna Türkiye Dış ilişkileri”, “Modern Türkiye”, “Ukrayna’da Türk Kültürü”, “Ukrayna’da Türk Dili” gibi konu başlıkları yer aldı.

Ayrıca katılımcıları Luhansk Milli Üniversitesi kuruluş günü olan 1 Mart günü kutlama kokteylinde de üniversite başkanı ve Ukrayna milletvekili Viktor Kurilo ağırladı.

Türk Haftası ve Uluslararası Konferansını düzenleyen okutman Melike Bahar Tike Tetik, Nisan 2012 ayı sonunda da “Türk Kültür Günleri” adı altında yeni bir etkinliğin düzenleneceği ve yine farklı konu ve konukların katılacağını duyurdu.

29 Şubat 2012 de başlayan Türk Kültür Haftası 5 Mart 2012 günü sona erdi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]