Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı Kliçko, Fransız Mormeck’i 4 rauntta indirdi

Ağır sıklette dünyadaki bütün kemerlerin sahibi Ukraynalı Kliçko kardeşlerden Vladimir Kliçko bu akşam Almanya’nın Duesseldorf şehrindeki unvan maçında Fransız rakibi Jean-Marc Mormeck’i 4. rauntta indirdi.

Kemerlerini korumak için Mormeck karşına çıkan Kliçko, bugüne kadar çıktığı 57 karşılaşma içerisindeki 50’inci nakavtını terlemeden kazandı. Mormeck ilk rauntta değişik bir tarz deneyerek sık sık Kliçko’ya sarıldı. Ringde çok hareket eden Mormeck erken yorulduğu için ikinci rauntta dengesini kaybedip yere düştü. Boksörler 3. rauntta ise birlikte düştü. Hakem Mormeck’in üzerine düşen Kliçko’yu uyardı. Kliçko ise sağlı sollu darbelerle 4. rauntta maçı bitirdi.

Karşılaşma akabinde ringde canlı yayında Almanca açıklama yapan Vladimir Kliçko; “Uzun bir yoldu. Bu benim 50. nakavtım. Çok mutluyum beni destekleyenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Vladimir Kliçko’nun ağabeyi Vitaliy Kliçko karşılaşma öncesinde ve sonrasında bir an olsun kardeşinin arkasından ayrılmadığı görüldü. Vladimir Kliçko kardeşinin zaferinden sonra ringde yaptığı açıklamada; “Kardeşim kazandığı için çok mutluyum. Elimden geldiği kadar onu desteklemeye çalıştım” diye konuştu.

Kliçko’nun dünya şampiyonluğu kemerlerinden bir tanesini Amerikalı hasta bir hayranının taşıması dikkat çekti. Kanserle mücadele eden bir çocuğa Kliçko tarafından yapılan bu jesti yerinde bulan boks yorumcuları kahramanı ile aynı ringde olmasının o çocuğa hayat mücadelesinde kendisine güç vereceğini belirtti.

Vladimir Kliçko ile Jean Marc Mormeck’i fiziksel olarak karşılaştırıldığında, Kliçko’nun Fransız rakibi Mormeck karşısında, yaş, boy ve kilo üstünlüğü bulunmaktaydı. Rakibinden 4 yaş küçük olan Kliçko, hem genç hem de 18 cm daha uzun ve 13 kilo daha ağırdı. 1 metre 92 cm boyundaki ağırsıklet dünya şampiyonu Vladimir Kliçko (35) 111 kg. gelirken, 1 metre 82 cm boyundaki Jean-Marc Mormeck (39) ise 98 kg.

WBA, WBO, IBF ve IBO kemerleri bulunan Vladimir Kliçko, ağırsıklette dört büyük kemerin de sahibi durumda.

Duesseldorf şehrindeki ESPRİT Arena’da biletleri 21 euro ile 691 euro arasında satılan karşılaşmayı yaklaşık 50 bin kişi izledi. Türk televizyonlarında Kanaltürk’te yayınlanan karşılaşmayı Ukrayna’da Inter TV’de canlı gösterildi. Ukrayna’da karşılaşma başladığı anda hayat neredeyse durma noktasına geldi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]