Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Hollanda’yı Eurovision’da temsil edecek Ayten’in hedefi finale kalmak

Eurovision şarkı yarışmasında Hollanda’yı temsil edecek olan Joan Franka (Ayten Kalan), Azerbaycan’da iyi bir derece alarak finale kalmak istediğini söyledi.

Türk basın mensuplarına röportaj veren Joan Franka (21), Mersinli Ali Kalan’ın kızı. Babası, Joan iki yaşındayken vefat etmiş. Kendisini “yarı Türk ve yarı Hollandalı” olarak tanımlayan Joan Franka, Türkiye’ye hiç gitmemiş ve Türkçe bilmiyor. Müzik çalışmaları için Türkiye’ye gidebileceğini ifade ediyor ve babasının memleketini görmeyi hayal ettiğini söylüyor.

“TÜRKÇE MÜZİK DUYDUĞUMDA TÜRK OLDUĞUM AKLIMA GELİYOR”

Küçükken Türkçe müzik kasetleri dinlediğini belirten Joan Franka bunlar arasında Bülent Ersoy’u hatırlıyor. İki milliyete sahip olmanın kendisi için gurur verici olduğunu ifade eden Franka, “Türkçe müzik duyduğum zaman Türk olduğum aklıma geliyor. Tarkan’ın çok seviyor ve onun müziklerini dinliyorum.” diyor. Franka, ablasının Türkçe konuşabildiğini ifade ediyor.

“CAN BONOMO KAZANIRSA SEVİNİRİM”

Hollanda ile Türkiye futbolda karşı karşıya geldiğinde iki takımı birden tuttuğunu ifade eden Joan Franka, “Kim kazanırsa kazansın benim için fark etmiyor. Türkiye’yi temsil edecek Can Bonomo’yu tanıyorum. Çok güzel şarkıları var. Ben kazanamasam da Türkiye kazanırsa da mutlu olurum.” diyor. “Selam Türkiye seni seviyorum” diyen Franka, Türk vatandaşlarından destek bekliyor.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılacak Eurovision şarkı yarışmasında“Love Me Back’’ adlı parçayla Türkiye’yi temsil edecek Can Bonomo’ya rakip olan Joan Franka (Ayten Kalan) ‘You And Me’ adlı şarkıyı seslendiriyor. Franka, ‘O Ses Hollanda’ yarışmasında birinci olarak ülkesini temsil etmeye hak kazanmıştı.

BASRİ DOĞAN | HİLVERSUM – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]