Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da Life:) ile yüzü gülen Turkcell, dümeni Avrupa’ya kırdı

Ukrayna ve Belarus operasyonları ile başarı elde eden Turkcell, dümeni Avrupa’ya kırdı. 2011’de Almanya’ya açılan şirket, ekonomik krizin vurduğu Yunanistan, İtalya, İspanya ve Portekiz’de de yatırım arayışına giriyor. Genel Müdür Süreyya Ciliv, Almanya operasyonlarının önemli oranda büyüdüğünü ifade ederken, “Türkiye’de çok büyük fırsatlar var ama Avrupa’daki fırsatları da değerlendirmeliyiz.” dedi.

GSM operatörü Turkcell’in gelirlerinde uluslararası operasyonların önemli payı bulunuyor. Şirket, hissedarı olduğu Fintur ile Orta Asya ülkelerine, Astelit ile Ukrayna’ya, Best ile Belarus’a, Turkcell Europe ile Almanya’da faaliyet yürütüyor. Bulundukları ülkelerdeki performanslarından memnun olan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Cihan’ın uluslararası operasyonlarına dair sorularını cevapladı. Ciliv, “Avrupa’da ekonomi adına sorunlu bölgeler var; Yunanistan, İtalya, İspanya ve Portekiz gibi. Bunu fırsata çevirme adına söz konusu ülkelerde yatırım arayışınız ya da yatırım hamleniz olabilir mi?” sorusuna, “Yani olabilir. Biz 2011’de Almanya’ya açıldık. Orada faaliyet yürüten şirketimizin Almanya tarihinde en süratli büyüyen operasyonlardan biri olduğunu ortağımız Deutche Telekom belirtiyor. Avrupa’da fırsatları değerlendirmeliyiz ama aynı zamanda Türkiye’de de çok büyük fırsatlar var.” karşılığını verdi.

Süreyya Ciliv, 2012’ye de umutlu bakıyor. “Turkcell olarak, 2012’ye olumlu bakıyoruz, 2012’de duraklama değil 2011’den daha süratli büyümeye odaklandık.” diyen Ciliv, teknolojiyi en iyi kullanarak inovasyonla özgün olma ve ortaya değer çıkarmanın önemini vurguladı. Bunun yapıldığı takdirde Türkiye’den dünyada başarılı olan firmaların adedinin artacağını, ihracattan elde edilen katma değerin daha da artacağını dile getirdi.

Avrupa’da görülen borç krizinin bir türlü aşılamaması ve Avrupa Birliği’nin bu konuya çözüm bulmakta zorlanması ile ilgili, “Avrupa’da 27 ülke var, bunlar unit halde davranmada güçlük çekiyor.” ifadesini kullanan Türkcell Genel Müdürü Ciliv, şunları kaydetti:

“Bizim daha çabuk davranma imkânımız var; istikrarımız var, dinamik ekonomimiz var, genç nüfusumuz, girişimci insanımız var. Bu sebeple Türkiye’nin önü daha açık. Onun için 2011’de en fazla büyüyen ekonomilerden biriydik. Burada rahatlamamalıyız. Yapacak daha çok işimiz var. Problemlerimiz yok değil, ticari açığımızda gelişme alanlarımız var. Bunu teknoloji ile inovasyonla yapacağız. Onun için dünyada en stratejik konular; mobilite, bulut bilişim ve iş zekâsı gibi konular. Bunları kurumsal ve bireysel müşterilerimiz hayatlarına entegre ederek başarı yakalayacaklardır.”

Süreyya Ciliv, “GSM sektörü adına öngörüleriniz nedir?” sorusunu da şöyle cevapladı:

“Gelinen aşamada dünya, mobil internet devrimi ile karşı karşıya; tıpkı 18 sene evvel mobil ses, mobil cep telefonu devriminde olduğu gibi. 18 sene evvel dünyada çok az insan cep telefonu kullanıyordu, Şu an dünya nüfusu 7 milyar, 6 milyara yakın insan cep telefonu kullanıyor. Öyle muazzam bir penetrasyonla karşı karşıya kaldık ki; aynı çizginin mobil internette de görüleceği çok açık. Türkiye’de de mobil internet gelişiyor. Yüzde 12-13 olan akıllı cihazların seviyesi gelecek senelerde yüzde 20’ye varacak. Mobil internet ile insanlar her yerden her zaman bilgiyi, videoyu elde ediyor. Bakın, Gardner gibi gruplar, kurumlar için en iyi, en önemli yatırım şu an mobilite. Bunların yanında bulut bilişim, data centerlar var. Bütün bunlar bir araya gelince teknolojiyi kullanarak inovasyonla ayrışma imkanı ortaya çıkıyor, şirketlere.”

BUĞRA KARDAN | İSTANBUL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]