Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Eurovision’da Türkiye’yi temsil edecek şarkı ‘Love Me Back’

Eurovision’da “Love Me Back/Sen de beni sev” isimli şarkısı ile Türkiye’yi temsil edecek müzisyen Can Bonomo, TRT stüdyolarında şarkıyı ilk kez seslendirdi. Genel olarak beğenildiği belirtilen şarkıyı Cahit Külebi’den esinlenerek yazdığını ifade eden Bonomo, şarkının Türk kültüründen ve tarzından uzaklaşmadan yapıldığını söyledi. “Şarkı bizden çok fazla izler taşıyor. Şarkının nakaratı nihavent makamında.” diyen Bonomo, yaptıkları müziği de İstanbul müziği olarak betimlediklerini belirtti. TRT Genel Müdür Yardımcısı Zeynel Koç, Bonomo’nun sunduğu 3 şarkıyı kendi mevzuatları çerçevesinde değerlendirip, “Love Me Back”e karar verdiklerini anlatarak, “Yarışmada kazanmak esastır. Ancak bu bir yarışma ve kazanmasak da çok fazla üzerine düşmemek lazım.” dedi.

Bu yıl Azerbeycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek Eurovision 2012 şarkı yarışmasında ülkemiz adına yarışacak Can Bonomo’nun şarkısı belli oldu. “Love Me Back/Sen de beni sev” isimli şarkı ile yarışmaya katılacak olan Can Bonomo, şarkısını bugün akşam saatlerinde ilk defa TRT’de seslendirdi. Söz ve müziği Can Bonomo’ya ait şarkının genel olarak beğenildiği belirtildi. TRT stüdyolarında şarkıyı seslendiren Can Bonomo, daha sonra basın mensuplarının karşısına geçerek soruları cevaplandırdı.

Şarkının Türk kültüründen çok fazla iz taşıdığını ifade ederek sözlerine başlayan Bonomo, “Şarkının nakarat bölümü nihavent makamında. 10 kişiye derdimizi anlatmak yerine imkanımız varken 100 bin kişiye derdimizi anlatalım, dedik. Kendi ezgimizden kendi müziğimizden kopmadan İngilizce sözler yazdık.” dedi.
Şarkının sözlerinin bir denizcinin aşkıyla ilgili olduğunu belirten Bonomo, “Ben İzmirliyim. Hep deniz kenarında büyüdüm. Denize aşk bir başkadır. Aynı zamanda Cahit Külebi benim çok sevdiğim şairlerden bir tanesidir. Onun iki mısrası bana çok yardımcı oldu. ‘İzmirin denizi kız, kızları deniz/ sokakları kız ve deniz kokar’ diye bir mısra. Şarkının masalsı bir dokusu da oldu. Biz genel olarak şarkıdan memnunuz.” diye konuştu.

Yaptıkları müziği İstanbul müziği olarak betimlediklerini ifade eden Bonomo konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Ben, arkadaşlarıma kendi tarzımızdan uzaklaşmayalım, dedim. Çok güzel bir şarkı ile temsil edelim ancak kendi tarzımızı yansıtsın. Yaptığımız müziğe bire bir uymaya çalıştık. Eğer bizi yansıtmayan ve de bizi anlatmayı beceremediğimiz bir şey yaparsak, samimiyetsiz olur diye düşündük. Biz yaptığımız müziği İstanbul müziği olarak betimliyoruz. Çünkü İstanbul’da duyulabilecek fazla enstrüman yoğunluğu ve bunların harmanlanması ile armonisi söz konusu. O yüzden, tarz olarak yine İstanbul müziği yapmaya karar verdik bu şarkıda. Doğu batı sentezini en güzel yansıtabilecek müzik olduğunu düşünüyorum.”

TRT Genel Müdür Yardımcısı Zeynel Koç, son 4 yıldır genç ve yetenekli sanatçıların Eurovision’a katıldığını ifade ederek, “Bu politikamızı da bu yıl sürdürdük. Yarışmaya katılacak şarkının seçilmesi farklı ülkelerde farklı yöntemlerle oluyor. Doğrudan halkın seçmesi, belli bir oylamayla program dâhilinde kurumların seçmesi gibi. Geçmişteki uygulamalar bize gösterdi ki TRT’nin seçimleri genellikle daha başarılı. Biz de bu yıl benzer bir yöntem izledik ve sanatçımızı Eurovision’a gönderme kararı aldık. Ondan sonra bize sundukları 3 parçayı da yine bizim kendi mevzuatımız içerisinde değerlendirip, bu şarkıya karar verdik. Sanatçıyı seçtikten sonra da genellikle eserine müdahale etmiyoruz. Bizim beğendiğimiz bir parça oldu. Biz memnun kaldık. Özellikle yerli enstrümanların kullanılmasından memnun kaldık. Eurovision’da biraz da başarı bu. Yani yerli tınılarla birlikte evrenseli de yakalamak. Biz bu eserle bunun yakalandığını düşünüyoruz. Ümit ediyoruz iyi bir sonuç alırız. Almasak da sonucu abartmamak lazım.” diye konuştu.

BAYRAM EMİR | İSTANBUL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]