Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkler ve Ukraynalılar Odesa’da Dil ve Kültür Festivali’nde buluştu

Ukrayna’nın liman ve ticaret şehri Odesa’da “Dil ve Kültür Festivali”, şöleni düzenlendi. Ukrayna ve Türk kültürünün bir sahnede buluştuğu festivalde , 9’uncu Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Odesa’da çekilen Türkçe konuşan balıkçı çocuk reklamının gösterimi ile başladı.

Çernomorsky Lisesi (Karadeniz Lisesi) halk oyunları ekibinin muhteşem horon performansı ile devam eden etkinliğin açılış konuşmasını festivale ev sahipliği yapan Odesa Milli Meçnikov Üniversitesi Rektörü İgor Koval yaptı. Rektörü İgor Koval burada yaptığı konuşmada; “Bütün Ukrayna’da olduğu gibi biz de üniversitemiz çevresinde Ukrayna ile Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesine önem veriyoruz. Şunu belirtmek istiyorum ki son yıllarda bizim dostluğumuz ve arkadaşlık ilişkilerimiz sadece beyan ettiğimiz sloganlarla değil, somut işlerle de ispatlıyoruz. Üniversitemizin Türkçe konuşan mezunları Türkiye’de diplomatik misyonlarda görev alıyor” dedi.

Festivalde, bu seneki Türkçe olimpiyatlarına “Gönül” şarkısı ile hazırlanan Yelizeteva Kreçetova dinleyenlerin gönlünü fethetti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]