Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Uykusuzluk şişmanlatıyor

Uykusuz geceler sadece ertesi günkü ruh halinizi bozmaz, aynı zamanda belinizin kalınlığı için de zararlıdır. Yeni yapılan bir araştırmaya göre uykusuzluk fazla kilo almanıza yol açıyor.

Reader’s Digest dergisinde yer alan habere göre, American Journal of Clinical Nutrition isimli derginin Ağustos sayısında yayınlanan araştırma uykusuzluğun fazla kiloya neden olduğu gösterdi. Araştırmacılar, uykusuz kalan insanların da iyice dinlenen insanlar kadar kalori yaktığını, ancak günde 300 kalori daha fazla tükettiklerini tespit etti.

Bunun yanında uykusuzluğun kilo aldırmasının başka nedenleri de olduğunu söyleyen uzmanlar, gözlerimizi kısa süreliğine kapattığımızda enerjiyi muhafaza etmek için metabolizmamız yavaşlar. Bu yavaşlama iştahı artıran kortizol hormonunun salınımını tetikler. Uyanık olduğunuzda vücudunuz daha fazla enerjiye ihtiyacı olduğunu düşünür, bu nedenle de daha fazla yiyecek ister.

Ayrıca uykusuzluk, açlığı işaret eden bir başka hormon olan ghrelinin daha fazla, midenizin dolu olduğunu anlatan leptin hormonunun ise daha az salgılanmasına neden oluyor. Bu hormonlar nedeniyle, vücudunuz daha fazla yemek istiyor. Ayrıca daha fazla uyanık kalmanız daha fazla atıştırmanızı tetikler.

Kilo alımını teşvik eden diğer faktör ise az uyuduğunuzda derin uyku safhasına (REM) tam olarak geçememenizdir, bu nedenle REM uykusunda vücudunuz daha fazla kalori yakamaz.

Eğer uyuma probleminiz varsa, uyku düzeninizi sağlamaya çalışın, gün boyunca egzersiz yapın, olumsuz olaylar hakkında kendinizi üzmeyip çalışıp stresinizi azaltmaya çalışın, uyku öncesi aktivitelerinizi de yavaşlatın.

ZAMAN ONLİNE

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]