Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Bir milletvekili transferi hikâyesi

Bir milletvekilinin, ülke siyasetçilerinin daha çok hangi güdü ile iktidara yöneldiklerine dair bir vakanın takdimi.

Ülkede geçmişte yaşanan bir skandalda Verhovna Rada milletvekili Roman Zabzalyuk, BYUT-Batkivşına partisinden parlamentodaki “Gelecek Adına Reform ” grubuna geçiş için 450 bin dolar para aldığını itiraf etti. Böylece Ukrayna medyasının dünkü bir numaralı konusu “milletvekili alım-satım” piyasası skandalı oluverdi.

Ancak Zabzalyuk muhalefeti zayıflatmak için işleyen mekanizmayı açığa çıkarmak için partisinin bilgisi dahilinde bilerek satılmış. Milletvekilinin açıklamalarında satın alınan parlamenterlere ilk olarak 500 bin dolar verildiğini daha sonra her ay 20-25 bin dolar maaş verildiğini söyledi. İşin sonunda da kendisine 500 bin dolar vaat edildiğini sözlerine ekledi. Ayrıca alım-satım süreciyle ilgili ses kayıtlarını medya ile paylaştı.

Adı geçen parlamento grubu başkanı İhor Rıbakov kendisine para verdiklerini ancak bu paranın ciddi bir hastalığını İsrail’de tedavi ettirmesi için ve 100 bin dolar olduğunu söyledi.

İktidardaki Bölgeler Partisi temsilcisi Oleksandr Yefremov ise “medyanın karşısına geçeceklerine böyle bir durum varsa savcılığa gitsinler” dedi.

Skandal olay hakkında özlü sözleriyle ünlü Ukrayna Milletvekili Taras Çornovil ise olay için; “fazla sanatlı bir hikâye” demişti.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]