Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Putin, Gazprom’dan Avrupa gaz sevkiyatında önlem alınmasını istedi

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, soğuk kış günleri nedeni ile Avrupa doğalgaz sevkiyatında herhangi bir sorun yaşanmaması için Gazprom yetkililerine talimat verdi. Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Seçin ve Gazprom Export Başkanı Aleksander Medvedev’le görüşen Putin, Avrupalı müşterilere yönelik arzın öncelikleri olmasını istedi.

Avrupa’nın dörtte bir doğalgaz ihtiyacını karşılayan Gazprom’un mevcut anlaşmalar çerçevesinde mümkün olan en fazla arzı yaptığı kaydediliyor. Ancak kontrat fazlası talepler için ek tedbirler alınacak. Ukrayna ile yaşanan sorunlar nedeni ile Kiev’in transit hattan daha fazla doğalgaz çektiği, Avrupa’ya ulaşımın ise yüzde 20 seviyesinde azaldığı iddia ediliyor.

Görüşmede Gazprom yetkili Andrey Kruglov ise aşırı soğuk havalar nedeni ile Putin’in talebinin karşılanamayacağını belirtmesi üzerine Rusya Başbakanı, “Bu vesile ile Kuzey ve Güney Akım doğalgaz boru hatlarının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.” dedi.

Gazprom ihracat yetkilisi Sergey Komlev daha az doğalgaz arzı yapıldığı ile ilgili iddiaları yalanlayarak, taleplerin kontratların üzerinde olduğunu hatırlattı.

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Marlene Holzner ise Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada, Rusya’dan gelen doğalgazda Polonya, Slovakya, Avusturya, Macaristan, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, İtalya ve Almanya arzında Çarşamba gününden bu yana yüzde 30 civarında azalma olduğunu söyledi. Holzner AB ülkelerinin eksik gelen doğalgaz miktarını depolarından ve diğer kaynaklardan karşılamaya çalıştıklarını kaydetti.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]