Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Çin ve Rusya destekli Esed katliamında 3 günlük bilanço: 613 ölü

Beşşar Esed’e bağlı askeri güçler Suriye halkını katletmeye devam ediyor 4 Şubat gecesi Suriye’nin çeşitli kentlerinde muhaliflere karşı düzenlenen operasyonlarda ölü sayısının 4’ü çocuk olmak üzere 113’e yükseldiği bildirildi. Mevlid Kandili’nden bu tarafa ölenlerin sayısı sayısının 613’e yükseldi. Ölenlerin arasında kadın ve çocuklar da bulunurken, binlerce kişi de ağır yaralandı.

Çin ve Rusya’ya tepki yağdı

Çin ve Rusya’nın Suriye’deki şiddetin derhal sona ermesi çağrısında bulunan ve insan hakları ihlallerini kınayan karar tasarısını veto etmelerine, diğer Konsey üyesi ülkelerden tepki geldi. ABD’nin Daimi Temsilcisi Susan Rice, Suriye’de dökülen kanlardan Rusya ve Çin’i sorumlu tutarak, “Konsey, aylardır birkaç üye ülke tarafından esir alındı. Bu üyeler boş gerekçelerin ve kendi çıkarlarının arkasında durarak Esed’i politikalarını değiştirmeye itecek kararlar almamızı geciktiriyorlar.” sözleriyle, bu iki ülkeyi sert bir şekilde eleştirdi. Rice, “Daha utanç verici olansa bu üyelerden en az birinin Esed rejimine silah vermeye devam etmesi.” diyerek, isim vermeden Rusya’yı hedef aldı. İngiliz temsilci Mark Lyall Grant ise tasarı metni hakkında herhangi bir itiraz dile getirmediği halde tasarıyı veto eden Çin’in tavrını “affedilmez” olarak niteledi.

ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]