Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, 320 milyon dolara Rusya’dan 50 lokomotif alacak

Ukrayna Demir Yolları, Rus lokomotif fabrikası “Uralskiye Lokomotivı”den toplam değeri 320 milyon doları aşan 50 adet elektrikli yük lokomotifi alacak.

Ukrayna Rus lokomotiflerinin parasını da yine Rus bankası ‘Vneşekonombank’dan aldığı kredi ile ödeyecek.

Ukrayna Demir Yolların yük lokomotiflerin yenilenmesi için Ukrayna’nın başkenti Kiev’de imzalanan anlaşmaya göre 5 yılın içinde 49 tane 2??10 serili ve 1 tane 2??6 yük elektrikli lokomotif alacak.

Bu sene içinde Ukrayna Demir Yolları 6 lokomotif alacak ve sonraki 4 senenin içerisinde her yıl 11 tane alacak. Yeni gelecek lokomotifler ülkenin batısındaki Lviv Demir Yolları bünyesinde hizmet verecek.

Rusya’dan alınacak lokomotiflerin garanti süresi kullanımı başladığı andan itibaren 24 ay olacağını da açıklandı.

Aynı zamanda Ukrayna’da elektro lokomotiflerin servis biriminin de açılması üzerinde görüşmeler yapılıyor.

2011 yılın içinde Lviv Demir Yolların kapsamında Rus lokomotiflerin deneme sürüşleri yapıldı ve uzmanların verdiği onay üzerine lokomotif alımı gerçekleşti.

Uzmanların onay vermesinde lokomotifler hem dağlık arazilerde başarılı olması hem de birçok yedek parçasının Ukrayna’da üretilmesi de etkili oldu.

1 Ağustos 2011’de Ukrayna Bakanlar Kurulu tarafından Demir Yolların lokomotif parkının 2012-2016 yenileme programı kabul edilmişti. Bu lokomotiflerin satın alımı da bu programın çerçevesinde gerçekleşti.

YUNUS ERDOĞDU |  KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]