Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Hollanda: Ukrayna’yı terk etmeyi son dakikaya bırakmayın

Hollanda, vatandaşlarından Ukrayna'dan ayrılmayı son dakikaya bırakmamalarını talep etti.

Hollanda radyo yayıncısı BNR Cuma günü yaptığı açıklamada, Hollanda hükümetinin güvenlik durumu nedeniyle Hollanda vatandaşlarına Ukraynayı mümkün olan en kısa sürede terk etmelerini tavsiye ettiğini söyledi.

BNR, Hollanda’nın diplomatik görevini Kıyiv’den batı Ukrayna’daki Lviv’e taşıyacağını söyledi.

Hollanda’nın Kıyiv Büyükelçisi Jennes de Mol’un Rusya-Ukrayna arasındaki krizle ilgili ülkedeki vatandaşlarına çevrimiçi (online) bilgi verdiği bildirildi.

Açıklamada, 50 Hollanda vatandaşının katıldığı çevrim içi toplantıda, de Mol’un Hollandalıların Ukraynayı terk etmeyi son dakikaya bırakmamalarını istediği belirtildi.

De Mol’un, Hollanda vatandaşlarından Ukrayna’da kalmalarının gerekli olup olmadığını kontrol etmelerini istediği, ülkede kalmayı tercih edenlerin olası bir savaşa iyi bir şekilde hazırlıklı olmalarının önemine dair uyarıda bulunduğu kaydedildi.

Ukrayna’daki durumun çok belirsiz olduğunu ve aniden kontrolden çıkabileceğini belirten de Mol’un, “Bu nedenle size şimdiden soruyoruz: Burada kalmanız gerçekten gerekli mi? Değilse, o zaman şimdiden ülkeyi terk etmeyi düşünün. Vatandaşlar ülkede kalmayı seçerse, hazırlıklı olmaları kendi sorumluluklarındadır.” uyarısında bulunduğu aktarıldı.

De Mol’un, bölgede krizin tırmanması durumunda Hollanda hükümetinin ülkeyi terk etmek isteyenlerin tahliyesine yardımcı olmayacağına vurgu yaptığı, vatandaşların kendi ulaşım araçları ile sınırı geçmeleri gerektiğini söyledi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]