Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Harkiv Pedagoji Üniversitesi ile DAP işbirliği perspektiflerini görüştü

G. S. Skovorada Harkov Milli Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İvan Fedoroviç Prokopenko, Diyalog Avrasya Platformu (DAP)Ukrayna Koordinatörü Gökhan Demir ile Pedagoji Üniversitesi Türkçe okutmanı Dr. Selahattin Çitçi’yi kabul etti.

 

Rektör yardımcısıyla birlikte Doğu Dilleri Bölüm Başkanı İrina Alimcanovna Bikova’nın da katıldığı görüşmede İvan Prokopenko üniversitesi hakkında bilgi verdi.  Türkiye’yi ve yüksek eğitim kurumlarını çok merak ettiklerini bildiren Prokopenko, Türkiye’deki üniversiteleri mutlaka ziyaret etmek istediklerini ve karşılıklı işbirliği yapabileceklerini kaydetti.

 

DAP ve DA Dergisi hakkında faaliyetlerinden bahseden Gökhan Demir; “DAP kurucuları arasında Kırgızistan’dan Cengiz Aytmatov, Ukraynadan Pavlo Zakrebelniy, Azerbaycan’dan ünlü yazar Anar,  Rusya’dan Ribakov’un, Kazakistan’dan Olcas Süleymanov ve Türkiye’den İlber Ortaylı gibi aydınlar var. Dünya ve Avrasya coğrafyasından pek çok akademisyen, gazeteci ve bürokratların katıldığı çeşitli uluslararası konferanslar, sempozyumlar ve yuvarlak masa toplantıları, kitap çevirileri, toplumları ve kültürleri birbirine tanıtıcı programlar yapıyoruz.” dedi.

 

Pedagoji Üniversitesi ile Türkiye’deki üniversiteler arasında çeşitli anlaşmalar yaparak öğretmen ve öğrenci değişim programları düzenlenebileceğini söyleyen Gökhan Demir, özellikle üniversitenin çok güçlü bir Türkoloji’ye sahip olmasının kendilerini çok mutlu ettiği ifade etti.

 

Yaz okulları ya da öğrencilere Türkiye’de staj imkânları sağlanabileceğini dile getiren Demir, üniversitelerarası tecrübe alış verisi yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

 

Sıcak bir atmosferde geçen görüşmede, belirlenecek ortak bir konu üzerinde bahar aylarında bir konferans ve ortak yayınlar düzenleme kararı alındı.

 

Gökhan Demir, görüşmenin sonunda Rektör Prokopenko’ya DA platformunun yayınladığı dergi ve kitaplardan birer takım hediye etti.

YUNUS ERDOĞDU | UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]