Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna kadın hareketi Femen, Davos’u bastı

Dünya gündemindeki her olayı soyunma fırsatı olarak gören, Ukraynalı kadın hareketi Femen, şimdide İsviçre’nin Davos beldesindeki Dünya Ekonomik Forumu’nu bastı.

Davos’taki toplantı alanına ulaşan Femen üyeleri sniperların gölgesinde eylemlerini gerçekleştirdi. Femen eylemcileri; İnna Şevçenko, Aleksandra Şevçenko ve Oksana Şaçko gelenekelerini devam ettirerek pankart yerine bedenlerini kullandı.

Vücutlarına; “Davos’ta dolap çevirmeye son verin”, “Crisis Made in Davos”, “Yoksulluk sizin suçunuz” ve “Davos haydutların buluşma noktası”  yazan eylemcilere İsviçre polisi nazik davranmadı.

Ukraynalı kadınların halkların savunuculuğundan halklarının savunuculuğuna terfi eden Femen yaptığı açıklamada Davos’ta uluslararası şirketler ve dünya siyasetinin efendilerinin çıkar birliği yapmalarına karşı olduklarını bildirdi.

Davos’a halkın halinden habersiz seçkin bir kesimin katıldığını belirten Femen, Davos’un bu haliyle nasıl toplumun geleceği hakkında karar verdiğini sorguladı.

Gözaltına alınan ve Davos’ta tutuklu bulunan Femen üyelerinin eylem ve videoları Femen’in, Facebook’taki sayfasında da yayınlandı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]