Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemVideo

VİDEO | İngiltere’den, tanksavar silahlar Ukrayna’ya geldi

Rusya’nın tehdidiyle karşı karşıya kalan Ukrayna’ya müttefiki İngiltere hafif antitank silahları verdi.

İngiltere’den, Ukrayna’ya silah ve mühimmat sevkiyatı devam ediyor. Son partide Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine teslim edilmek üzere tanksavar silahları teslim edildi. Rusya, çok sayıda tankı Ukrayna sınırına yakın mevzilere sevk etmişti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Avrupa Entegrasyonundan Sorumlu Bakan Yardımcısı Anatoliy Petrenko yaptığı konuşma: “Kuşkusuz bu, (antitank silahlar) birliklerimizi ve savunma yeteneklerimizi güçlendirecek. Bu yardım sadece; birliklerimizi, kritik altyapıyı ve sivillere karşı herhangi bir durum ortaya çıkması ya da olayların tırmanmasına yol açabilecek her türlü eylemden korumak için savunma amaçlı kullanılacak.” dedi.

Petrenko, yapılan askeri yardımların Ukrayna’nın savunma yeteneklerini güçlendireceğini ve sağlanan fonların yalnızca savunma amaçlı kullanılacağını söyledi.

Birleşik Krallık halkına ve hükümetine destekleri için teşekkür eden Petrenko, işbirliğinin artarak devam edeceğini temennisini de dile getirdi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kıyiv

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]