Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da Birlik ve Özgürlük Günü kutlanıyor

Ukrayna’da iktidar ve muhalefet, Batı Ukrayna Halk Cumhuriyeti (Galiçya, Zakarpatya ve Bukovina) ile Ukrayna Halk Cumhuriyeti’nin 22 Ocak 1919’da birleşmesini kutluyor.

Ukrayna’nın 1991 yılında bağımsızlığını elde ettiği günden bu tarafa resmi kutlanan Birlik ve Özgürlük Günü’nde, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, milli marşın yazarı Taras Şevçenko ve aydın Mihail Gruşevsko’nun anıtlarına çelenk bıraktı.

Resmi kutlama etkinliklerine; Cumhurbaşkanı Yanukoviç, Başbakan Nikolay Azarov, Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Birinci Yardımcısı İrina Akimova, Ukrayna Milli Güvenlik Sekreteri Raisa Bogatıryova, Kiev Valisi Aleksandr Popov, bakanlar kurulu üyeleri, dini liderler ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Çelenk bırakma saygı duruşu akabinde devlet erkânı Palas Ukrayna’da gerçekleşen kutlama etkinliklerine katıldı.

Palas Ukrayna’daki kutlamalara Ukrayna’nın bağımsızlık tarihinde bu tarafa görev yapan eski cumhurbaşkanları; Leonid Kravçuk, Leonid Kuçma ve Viktor Yuşçenko da katıldı.

Kutlamalar dolayısı ile başkent Kiev’in merkezindeki caddeler trafiğe kapatıldı.

Birlik Günü’nün geçmişte en görkemli 21 Ocak 1990 günü kutlanmıştı. Ülkenin an batısındaki Lviv’den, Kiev ve en doğusundaki Donetsk Bölgesi hattı üzerine dizilen 3 milyon insan el ele tutuşmuş, “canlı zincir” oluşturarak birleşmeyi sembolleştirmişti.

Birlik Günü ülkede iktidar hem de muhalefet tarafından coşkuyla kutlanan bir gün.

Resmi kutlamalar ve anma törenleri Palas Ukrayna’da salonunda yapılırken, muhalefet ise Ayasofya Meydanı’nda sahne kurdu. Ayasofya Meydanı’nda 8 muhalif partinin müşterek düzenlediği etkinliğe havanın karlı soğuk olmasına rağmen 20 bin kişinin katıldığı bildirildi.

Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]