Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da 55 yaş üstü için üniversite açılacak

Ukrayna’nın güneydoğusundaki Lugansk bölgesinin Alçevskiy Şehri İkinci Dünya Savaşı Gazileri Derneği, “eğitimin yaşı yok” diyerek 55 yaş üstü için üniversite açılmasını istedi.

Gazi ve şehrin önde gelen emektarlarından gelen talep üzerine, 55 yaş ve üstü insanlara eğitim verecek üniversitenin şubat ayında açılacağı bildirildi.

Alçevskiy Şehri Gazileri Derneği Başkanı Nadejda Gorbenko, dernek üyelerinin uzun süredir bir üniversite okuma hayallerinin olduğunu ve bu şekilde şehre daha faydalı bir hizmet verebileceklerine inandıklarını söyledi.

Hâli hazırda gurupların oluşturulduğu söz konusu üniversitede; Temel Hukuk Bilimi, Temel Sağlıklı Yaşam Bilimleri, Temel Bilgisayar Bilimleri, Temel Sanat Bilimleri, Temel Psikoloji Bilimleri ve Edebiyat olmak üzere 6 bölüm bulunacak.

55 yaş üstünün eğitim göreceği üniversitenin giderleri, şehir il meclisinin sosyal projelerin geliştirilmesi için ayrılan kaynaktan ve şirketlerden gelen yardımlarla finanse edilecek.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]