Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Olur böyle vakalar

Simferopol havalimanından İstanbul’a uçmaya hazırlanan Türk vatandaşı, Roma devrinden kalma bakır sikkeyi gümrükte beyan etmeyince tarihi paraya el konuldu.

Kırım Gümrükler Müdürlüğü sekreteri Ernest Ametov, “Türk vatandaşı genç, belli ki burada öğrenim görmüş bir öğrenci. X-Ray cihazı yardımıyla şahsi eşyalarının arasındaki tarihi eseri görmek mümkün oldu. ‘Yeşil Koridor’dan geçtiği için bu sikkeyi deklare etmemişti.

Bu nedenle sikke ekspertize gönderildi. Orada M.S. 238-244 yıllarına ait olduğu tespit edildi” dedi. Ayrıca ekspertiz sikkeye 1500 Hrıvnya değer biçti.

Söz konusu Türk vatandaşı, paranın bir aile hatırası olduğunu, uğur getirdiği için yanında gezdirdiğini söyledi. Ancak söylediklerini hiçbir delile dayandırmadığı için sikke Kırım’da kaldı.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]