Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna ordusu 5 yıl içinde beşte bir oranında küçülecek

Düzenli bir şekilde küçülmeye giden Ukrayna ordusu 2017 yılına kadar yüzde 15-20 oranında küçülecek. Söz konusu küçülmenin yaklaşık 130 bin kişiye tekabül ettiği ifade edildi.

Ukrayna Savunma Bakanı Mihail Yejel bakanlığının resmi sitesinde yaptığı açıklamada, önümüzdeki 5 yıl içinde ordunun yeniden yapılanacağını söyledi. Bakan Yejel, bu değişim sırasında Ukrayna ordusu insan gücünü azaltırken, ordunun teknik donanımlarının geliştirileceğini belirtti.

Yejel: “Önümüzdeki 5 yıl içinde dikkatimizi silah ve askeri teçhizata vereceğiz. Mevcut askeri teçhizatın ömrünü uzatma ve restorasyon çalışmalarına devam edeceğiz.” dedi.

2017 yılına doğru askerlerin maaşlarını da 2 kat arttırmayı planladıklarını ifade eden Yejel, 5 yıl içinde ordunun yeniden yapılanma sürecinde, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin yaklaşık 10 milyon dolar tasarruf edeceğini söyledi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]